Rahoituksen tietopalvelu
Rahoituksen tietopalvelu kokoaa tietoa energiatehokkuuden parantamiseen, uudis- ja korjausrakentamiseen, kiertotalouteen, kasvihuonekaasupäästöjen ehkäisyyn ja vähentämiseen, sekä ilmastonmuutoksen hillintään tarkoitetuista avustuksista ja tuista sekä muista eri rahoitusmuodoista.Tietopalvelu on suunnattu niin eri alojen yrityksille ja yrittäjille kuin kunnille ja kaupungeille ja muille julkishallinnon toimijoille, yhteisöille sekä taloyhtiöille, pientalojen omistajille ja kuluttajille. (Tutustu termeihin)Nopeimmin pääset omalle organisaatiollesi tai itsellesi sopivaan tietoon kiinni, kun valitset hakijavalikosta sopivimman HAKIJA-vaihtoehdon. Palvelu listaa kaikki valitulle hakijalle saatavilla olevat tuki- ja rahoitusmuodot, jotka palvelussa on. Voit rajata hakutulosta valitsemalla muita kriteereitä: hakijan toimiala, rahoituksen kohde ja muoto, rahoituksen tarjoaja tai teema, johon rahoitus liittyy. (Tutustu hakuvinkkeihin)
Tietopalvelua täydennetään ja päivitetään jatkuvasti. Tietoja ylläpitää Motiva Oy. Tiedot kootaan tuki- ja rahoitusmuotoja tarjoavilta toimijoilta, yhdessä Ilmastoratkaisujen vauhdittaja (ACE) -hankkeen ja Kiertotalous-Suomen kanssa.
Yleishyödylliset ympäristö- ja ilmastoinvestoinnit maaseudulla
Muoto
Avustus/Tuki
Tiivistelmä
Julkis- tai yksityisoikeudelliset yhteisöt, kuten oppilaitos, järjestö, kyläyhdistys tai osuuskunta voivat hakea avustusta maaseudun investointeihin ilmastonmuutoksen hillitsemiseen ja sopeutumiseen, kuten koneiden, laitteiden ja välineiden hankkimiseen tai rakennus- ja kunnostuskustannuksiin. Investoinneilla luodaan ja parannetaan maaseudun energia- ja resurssitehokkuutta sekä turvallisuutta. Investoinnit voivat olla uusiutuvia energialähteitä ja niiden käyttöä lisääviä investointeja sekä energiatehokkuutta ja energiansäästöä lisääviä investointeja. Euroopan unionin osarahoittama.
Kuvaus
Investoinnit ilmastonmuutoksen hillitsemiseen ja siihen sopeutumiseen tavoittelevat ilmastoneutraaliutta. Näillä investoinneilla luodaan ja parannetaan maaseudun energia- ja resurssitehokkuutta sekä turvallisuutta. Investoinnit voivat olla uusiutuvia energialähteitä ja niiden käyttöä lisääviä investointeja sekä energiatehokkuutta ja energian säästöä lisääviä investointeja.
Investoinnit luonnonvarojen kestävään hoitoon edistävät ja parantavat vesiensuojelun tilannetta. Investoinneilla voi vahvistaa yhteistyötä ja verkostoitumista ja kehittää uusia menetelmiä, työkaluja ja toimintatapoja pienten vesialueiden, rakennettujen vesiensuojelukosteikkojen ja muiden alueiden ja maaperän hoidossa ja kunnostamisessa.
Investoinnit luonnon monimuotoisuuden edistämiseksi parantavat maaseudun maisemanhoitoa, kylämaisemien ja luonnon monimuotoisuutta sekä ekosysteemipalveluja. Tuettavat kohteet lisäävät maaseutualueen vetovoimaa ja virkistyskäyttömahdollisuuksia.
Tukea voi käyttää investointeihin, kuten koneiden, laitteiden ja välineiden hankkimiseen sekä rakennus- ja kunnostuskustannuksiin.
Tuella voi toteuttaa aineettomia tai aineellisia investointeja, jotka edistävät luonnonvarojen kestävää hoitoa, ilmastonmuutoksen torjumista ja siihen sopeutumista, luonnon monimuotoisuutta ja kehittävät asuinalueen viihtyisyyttä maaseudulla. Tällaisia hankintoja voivat olla esimerkiksi energiatehokkuutta ja uusiutuvaa energiaa edistävät investoinnit, kuten aurinkopaneelit, ilmalämpöpumput, valaistuksen tai lämmityksen uusiminen, kierrätykseen liittyvät investoinnit sekä koneet ja laitteet esimerkiksi vesistöjen kunnostamiseen.
Hakuaika
Jatkuva haku. ELY-keskukset valitsevat rahoitettavat hankkeet valintajaksoittain. Huomaa, että rahoitusta voi hakea myös paikallisesta Leader-ryhmästä. Leader-ryhmillä on omat valintajaksonsa.
Kohde
Investointi
Hakija
Kunta, Kuntayhtymä, Seurakunta, Seurakuntayhtymä, Suuri yritys, Muu julkishallinto, PK-yritys, Muu yritystoiminta, Taloyhtiö, Järjestöt ja yhdistykset
Tarjoaja
ELY-keskus
Toimiala
Energia-ala, Kiinteistöala, Kunta-ala, Maa- ja metsätalousala, Palvelualat
Teema
Energiatehokkuus, Ilmastonmuutoksen hillintä, Kiertotalous, Uudis- ja korjausrakentaminen