Rahoituksen tietopalvelu
Rahoituksen tietopalvelu kokoaa tietoa energiatehokkuuden parantamiseen, uudis- ja korjausrakentamiseen, kiertotalouteen, kasvihuonekaasupäästöjen ehkäisyyn ja vähentämiseen, sekä ilmastonmuutoksen hillintään tarkoitetuista avustuksista ja tuista sekä muista eri rahoitusmuodoista.Tietopalvelu on suunnattu niin eri alojen yrityksille ja yrittäjille kuin kunnille ja kaupungeille ja muille julkishallinnon toimijoille, yhteisöille sekä taloyhtiöille, pientalojen omistajille ja kuluttajille. (Tutustu termeihin)Nopeimmin pääset omalle organisaatiollesi tai itsellesi sopivaan tietoon kiinni, kun valitset hakijavalikosta sopivimman HAKIJA-vaihtoehdon. Palvelu listaa kaikki valitulle hakijalle saatavilla olevat tuki- ja rahoitusmuodot, jotka palvelussa on. Voit rajata hakutulosta valitsemalla muita kriteereitä: hakijan toimiala, rahoituksen kohde ja muoto, rahoituksen tarjoaja tai teema, johon rahoitus liittyy. (Tutustu hakuvinkkeihin)
Tietopalvelua täydennetään ja päivitetään jatkuvasti. Tietoja ylläpitää Motiva Oy. Tiedot kootaan tuki- ja rahoitusmuotoja tarjoavilta toimijoilta, yhdessä Ilmastoratkaisujen vauhdittaja (ACE) -hankkeen ja Kiertotalous-Suomen kanssa.
Interreg Aurora 2021-2027 -ohjelma
Muoto
Avustus/Tuki
Tiivistelmä
Interreg Aurora on Euroopan unionin Interreg-yhteisön rajat ylittävän yhteistyön ohjelma vuosina 2021-2027. Ohjelma mahdollistaa rajat ylittävän yhteistyön Euroopan pohjoisimmilla osilla ja Saamenalueella.
Interreg Aurora -ohjelman 2021-2027 yleisenä tavoitteena on kannustaa rajat ylittävään yhteistyöhön ja siten vahvistaa ohjelma-alueen kilpailukykyä, kestävyyttä ja houkuttelevuutta sosiaalisen osallisuuden, digitalisaation ja vihreän siirtymisen kautta.
Myös kestävä kehitys on Interreg Auroran yleistavoite. Kestävän kehityksen kolme ulottuvuutta – sosiaalinen, ekologinen ja taloudellinen kestävyys – otetaan siksi huomioon horisontaalisina periaatteina.
Interreg Auroran yhtenä painopisteenä on vihreä ja kestävä kehitys, jossa erityistavoitteita ovat ilmastonmuutokseen sopeutuminen, luonnon monimuotoisuus ja kestävä liikkuvuus.
Kuvaus
Euroopan alueellisen yhteistyö (EAY) -tavoitteen ohjelmat, eli Interreg-ohjelmat ovat osa EU:n alue- ja rakennepolitiikkaa. Interreg-ohjelmilla tuetaan raja-alueiden ja laajempien, rajat ylittävien yhteistyöalueiden integroitumista sekä alueiden ja kaupunkien välisten verkostojen syntymistä ja vahvistumista. Yhteistyötä lisäämällä, kokemusten vaihtoa edistämällä ja hyviä käytäntöjä levittämällä ohjelmat vaikuttavat alueiden kilpailukykyyn ja taloudelliseen kehitykseen. Ohjelmilla edistetään myös Euroopan vihreän kehityksen ohjelman mukaisia ympäristötavoitteita. Lisäksi ohjelmilla vahvistetaan Itämeren aluetta eurooppalaisena ja globaalina talousalueena sekä etsitään yhteisiä ratkaisuja pohjoisten harvaan asuttujen alueiden haasteisiin.
Interreg Aurora on Euroopan unionin Interreg-yhteisön rajat ylittävän yhteistyön ohjelma vuosina 2021-2027. Ohjelma mahdollistaa rajat ylittävän yhteistyön Euroopan pohjoisimmilla osilla ja Saamenalueella.
Interreg Aurora -ohjelman 2021-2027 yleisenä tavoitteena on kannustaa rajat ylittävään yhteistyöhön ja siten vahvistaa ohjelma-alueen kilpailukykyä, kestävyyttä ja houkuttelevuutta sosiaalisen osallisuuden, digitalisaation ja vihreän siirtymisen kautta.
Kestävä kehitys on Interreg Auroran yleistavoite. Kestävän kehityksen kolme ulottuvuutta – sosiaalinen, ekologinen ja taloudellinen kestävyys – otetaan siksi huomioon horisontaalisina periaatteina.
Interreg Auroran yhtenä painopisteenä on Vihreä ja kestävä kehitys, jossa erityistavoitteita ovat ilmastonmuutokseen sopeutuminen, luonnon monimuotoisuus ja kestävä liikkuvuus.
Interreg Aurora -ohjelman kokonaisrahoitus on noin 205 miljoonaa euroa sisältäen EU-rahoituksen, Norjan IR-rahoituksen ja kansallisen rahoituksen.
Hankkeisiin voivat osallistua organisaatiot, jotka ovat julkisen ja yksityisen sektorin oikeushenkilöitä. Organisaatiot, joita johtaa yksi henkilö ja joissa ei ole lainmukaista eroa omistajan ja elinkeinonharjoittajan välillä, eivät ole oikeutettuja rahoitukseen.
Interreg Aurora -ohjelman 2021–2027 kuudes hankehaku on avoinna 17. helmikuuta – 17. maaliskuuta 2025. Hakemuksia voi jättää 17. maaliskuuta klo 24.00 (CET) asti.
Hakuaika
17.2. - 17.3.2025
Kohde
Kehitys, Tutkimus, Kokeilu/testaus
Hakija
Kunta, Kuntayhtymä, Kunnallinen liikelaitos, Julkisomisteinen yhtiö, Muu julkishallinto, PK-yritys, Muu yritystoiminta, Järjestöt ja yhdistykset, Tutkimuslaitokset, Korkeakoulut, oppilaitokset ja koulut, Säätiö
Tarjoaja
EU
Toimiala
Energia-ala, Kunta-ala, Liikenne- ja kuljetusala, Maa- ja metsätalousala, Teollisuus
Teema
Ilmastonmuutoksen hillintä