Siirry sisältöön

160 hakutulosta

Vähähiilisyyttä vauhdittavat kriteerit Sähkön hankinta Uusiutuvan energian osuuden kasvattaminen • Vähintään 50 prosenttia hankitusta sähköstä on oltava peräisin uusiutuvista energialähteistä, sellaisena kuin ne on määritelty direktiivissä 2009/28/EY.
Lailla pantaisiin täytäntöön muutettu päästökauppaa koskeva direktiivi rakennusten erillislämmityksen, tieliikenteen ja eräiden muiden alojen päästökaupan osalta.
Määräykset ja ohjeet on ilmoitettu teknisiä standardeja ja määräyksiä ja tietoyhteiskunnan palveluja koskevia määräyksiä koskevien tietojen toimittamisessa noudatettavasta menettelystä annetun Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 98/34/EY, sellaisena kuin se on muutettuna direktiivillä 98/48/EY, mukaisesti.
Keskeisemmät artiklat ovat: • • 1 ohjeellinen kansallinen energiatehokkuustavoite vuodelle 2020 (Art. 3), sitova valtion keskushallintoa koskeva peruskorjaus/säästötavoite 2014–2020 (Art. 5) Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivi 2012/27/EU energiatehokkuudesta, direktii- vien 2009/125/EY ja 2010/30/EU muuttamisesta sekä direktiivien 2004/8/EY ja 2006/32/EY kumoamisesta. 11 •
Euroopan komissio julkaisi heinäkuussa ehdotuksensa uusiutuvista lähteistä peräisin olevan energian käytön edistämisestä koskevan direktiivin (RED II), hallintomalliasetuksen ja polttoaineiden laatudirektiivin muuttamiseksi. Ehdotukset ovat osa laajempaa ilmastopakettia, eli ns. 55-valmiuspakettia.
Helsingin Energia vastaa alkuperätakuiden hankinnasta EU-direktiivin mukaisesti. Lähijunaliikenteessä on jo vuodesta 2008 lähtien käytetty uusiutuvalla energialla, eli vesivoimalla tuotettua sähköä. Kaksi ensimmäistä kotimaista Artic-raitiovaunua on ollut koekäytössä matkustajaliikenteessä vuoden 2014 ajan. Uusi raitiovaunu on energiatehokkuudeltaan uusinta tekniikkaa.
Esimerkiksi energiapalveludirektiivi asettaa jäsenmaille yleisen indikatiivisen säästötavoitteen 9 % yhdeksässä vuodessa direktiivin voimassaolojaksolla 2008–2016. Velvoitteen täyttyminen tulisi olla todennettavissa.
Vuodesta 2007 lähtien on työllistämisvelvoitteen käyttäminen julkisissa hankinnoissa ollut mahdollista EU-direktiivin mukaisesti. Hyvien käytäntöjen ja konkreettisten esimerkkien toivomme toimivan työkaluina asiantuntijoille ja mallina päättäjille. Julkisia hankintoja tehdään Suomessa vuosittainen noin 22,5 miljardilla eurolla.
Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivin 2009/125/EY täytäntöönpanemisesta tilalämmittimien ja yhdistelmälämmittimien ekologista suunnittelua koskevien vaatimusten osalta. Annettu 2 päivänä elokuuta 2013. KOMISSION ASETUS (EU) N:o 814/2013.
Tässä oppaassa annetaan suosituksia, mutta ensisijaisesti on aina noudatettava direktiivejä, turvamääräyksiä ja laitevalmistajan ohjeita. Mikäli yrityksenne suunnittelee muutoksia laitteisiin tai paineilmajärjestelmään, kannattaa aina ensin olla yhteydessä laite- ja järjestelmätoimittajiin, jotta varmistetaan laitteen turvallinen ja asianmukainen toiminta.