Siirry sisältöön

29 hakutulosta

on dieselbussien hiilijalanjälkeä pienempi • Tarkkojen tulosten saaminen on vaikeaa, koska tuotannon aikaisten päästöjen laskenta ei ole vielä vertailukelpoista → 14 Tuotannon kestävyydestä ei ole riippumattomasti varmistettua tietoa Tommi Muona 7.11.2023 Haasteet: Markkinoiden kehitys → Projektia haettaessa käytönaikainen lataus vaikutti taloudellisimmalta ratkaisulta → Markkinaehtoisissa
ELSTOR TEKNOLOGIA Ratkaisussamme sähkö varastoidaan lämpöenergiaksi, joka puretaan haluttuna ajankohtana höyrynä tai lämpönä Ominaisuudet • Hallittu lataus ja purku • Tehokas varastointi pienillä lämpöhäviöillä • Modulaarinen ja siirrettävä • Sisältää tunnettuja tekniikoita ja materiaaleja • Laite kompensoi hiilijalanjälkensä takaisin alle vuodessa Teknologia Purku Höyrynä tai lämpönä
Kekseliäs keino hyödyntää haasteellista jätemateriaalia, jolla on pienempi hiilijalanjälki verrattuna perinteiseen betonivaihtoehtoon. Aitoa liiketoimintapotentiaalia ja patentoitu kiertotalousratkaisu.
Parantamalla energiatehokkuutta vähennät energiankäyttöäsi ja riippuvuutta hintamuutoksista tai energian saatavuudesta ja vähennät samalla yrityksen hiilijalanjälkeä. Suositeltavin ensiaskel ja -apu näihin kysymyksiin on energiakatselmuksen teettäminen. Sen avulla saat asiantuntevaa ulkopuolista apua energiankäytön isoihin kysymyksiin.
. – Vastaukset antavat viitteitä siitä, että julkisissa ruokapalveluissa aterioiden hiilijalanjälki olisi pienentynyt, Salmela toteaa. Julkisissa ruokapalvelussa käytetään pääosin kotimaista lihaa, maitoa ja kananmunia Vastuullisten hankintojen tekemisen tueksi on laadittu useita oppaita. Kyselyyn vastanneille tutuin opas oli Vastuullisten elintarvikehankintojen kriteeriopas.
VA S T U U L L I S U U S Koko hankkeen hiilijalanjälkeä on arvioitu Helsingin kaupungin HAVA-työkalulla (Helsingin asemakaavojen vähähiilisyyden arviointimenetelmä).
Se vastaa lähes 270 000 keskivertosuomalaisen hiilijalanjälkeä. Energiakriisin myötä ennätysmäärä toimia ja säästöä Vuonna 2022 uusia energiatehokkuutta parantavia toimenpiteitä toteutettiin lähes 5 400, mikä on ennätyksellinen määrä. Yksistään viime vuoden toimet tehostivat vuotuista energiankäyttöä yli kaksi terawattituntia.
Energian tehokas käyttö on edellytys hiilineutraaliudelle Vuosina 2017–2021 tehdyt energiatehokkuustoimet leikkaavat vuotuisia hiilidioksidipäästöjä yhteensä noin 2,3 miljoonalla tonnilla, mikä vastaa yli 220 000 keskivertosuomalaisen hiilijalanjälkeä.
Kilpailussa etsittiin innovatiivista ratkaisua, jolla voidaan todistettavasti saada aikaan kustannustehokas ratkaisu rakennuksen energiankäyttöön ja hiilijalanjälkeen tai omavaraisuuden parantamiseen.
Nyt käynnistyvissä hankkeissa kehitetään tapoja laskea rakentamisen hiilijalanjälkeä, tutkitaan luonnonmateriaalien käyttöä rakennusmateriaalina, tuotetaan tietoa rakennustuotteiden vähähiilisyydestä ja kehitetään edelleen rakentamisen energiatehokkuutta.