40 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
hallitukset • Isännöitsijät • Julkinen sektori/kunnat 11/02/2020 Korjausrakentamisen strategia 2050 - kuulemistilaisuus 6 Tukiin, avustuksiin ja rahoitukseen liittyvät suositukset • Energia-avustukset pientaloille ja taloyhtiöille tulisi ottaa käyttöön pitkäjänteisesti. • Keskitettyä neuvontaa tukiin ja rahoitukseen liittyen tulisi tarjota kuluttajille (One-stop-shop), mutta myös muille
Ensimmäisessä osiossa keskitytään rakennusten omistajien ja avustusten hakijoiden kysymyksiin (omakoti- ja paritalot, taloyhtiöt, kunnat). Jälkimmäisessä osiossa keskitytään energia-avustusten hakemiseen liittyville rakennus- ja talotekniikka-alan ammattilaisille ja asiantuntijoille sekä energia- ja korjausneuvojille keskeisiin sisältöihin.
. – 4.2.2020 Strategiset linjaukset • Korjauksia tulee edistää jatkossa ja mahdollistaa energiatehokkuuden parantuminen niiden yhteydessä • Täydennysrakentaminen ja sen vähähiilisyys • Taloyhtiöiden tietoisuutta korjaustarpeista sekä niihin varautumisesta myös taloudellisesti tulee parantaa • Tarvitaan edelleen ajantasaista hyvää tietoa etenkin uudesta teknologiasta sekä sen vaikutuksista
Sovelluksessa sekä koottiin tiedot taloyhtiön nykytilasta että annettiin tietoa tulevien korjausten kustannuksista ja ajankohdista. Ketomäen mukaan kiinteistöistä kertyvä data on nykyään varsin hajanaisesti sijoitettuna, eikä tietoa edes kerry kootusti ja koneluettavassa muodossa.
Lue lisää 10.6.2020 Uusi selvitys: Taloyhtiöissä miljardien eurojen liiketoimintamahdollisuudet ilmastoviisaille palveluille 2020-luvulla Taloyhtiöiden kiinnostus rakennusten ilmastovaikutusten vähentämiseen on kasvussa. Taloyhtiöt tarjoavat yrityksille miljardien eurojen liiketoimintamahdollisuudet energiankulutuksen ja päästöjen vähentämiseen.
Hankinnassa on muistettava, että ilmalämpöpumpun asentamisen voi tehdä vain pätevyyden omaava urakoitsija ja taloyhtiöissä hankinta vaatii taloyhtiön luvan. Maltillinen viilentäminen ilmalämpöpumpulla ei aiheuta merkittäviä kustannuksia.
Huoneistokohtainen laskutus voi vähentää taloyhtiön vedenkulutusta jopa kymmeniä prosentteja. Lue lisää 9.10.2020 Kotitalouksien vedenkäyttö − teemana vesivuodot ja valvonta Kotitalouksien vedenkäyttö on hillitympää, jos laskutus perustuu kulutukseen. Omakotitaloasujat maksavat jo useimmiten vedestä kulutuksen mukaan, mikä rajoittaa turhaa käyttöä.
. • Suositus: Selvitetään ns. vaikuttavuusinvestointimallia, jossa korjausinvestointi rahoitetaan yksityisten sijoittajien ja taloyhtiöiden panoksella.
Ohje on suunnattu ensisijaisesti taloyhtiöiden hankkeiden tarpeisiin, mutta sitä voidaan käyttää soveltuvin osin myös omakotitalojen korjaushankkeissa. Tyhjänä olevien asuntojen korjaamisessa ja uudisrakentamisessa on otettava huomioon työntekijöiden keskinäinen tartuntariski. Ohje perustuu 9.4.2020 tilanteeseen, ja sitä päivitetään tarvittaessa tilanteen muuttuessa.
Etenkin taloyhtiöissä vedenkulutus ja varsinkin lämpimän veden aiheuttamat kustannukset jäävät usein piiloon hoitovastikkeiden ja kiintiöperusteisten vesimaksujen taakse. Pientaloissa vedenkulutusta seurataan tarkemmin, mutta tietoa kaivataan erityisesti lämpimän veden kulutuksen vaikutuksesta energian kokonaiskulutukseen ja vedenkulutuksen vähentämismahdollisuuksista.