Siirry sisältöön

11 hakutulosta

Tutustu kokonaisuudessaan rakennusten energiatehokkuutta koskevaan lainsäädäntöön ympäristöministeriön verkkosivuilla: Rakennusten energiatehokkuutta koskeva lainsäädäntö Lämmitysjärjestelmän valinta Lämmitysjärjestelmän valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota hankinta- ja käyttökustannusten lisäksi ympäristöystävällisyyteen, käytön vaivattomuuteen sekä energiakustannuksiin nyt ja
Talossa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä. Viljanmaat ehtivät tehdä lämmitysjärjestelmän vaihdoksen jo ennen valtionavustuksen tuloa, mutta remontin kotitalousvähennykset he hyödynsivät.
Lämpöenergia voidaan siirtää lämpöpumpun avulla tuloilmaan, lämpimään käyttöveteen tai vesikiertoiseen lämmitysjärjestelmään. Mallista riippuen poistoilmalämpöpumpulla voidaan myös viilentää sisäilmaa. Poistoilmalämpöpumppu on luonteva valinta matalaenergia- tai passiivitason uudistalossa, koska näissä tilojen lämmittäminen ei vaadi suurta energiamäärää vuositasolla.
Huolellisuus kannattaa lämmitysmuodon ja -laitteiden valinnassa Suurin osa avustuksen hakijoista on vaihtamassa öljylämmityksen ilma–vesilämpöpumppuun. Toiseksi suosituin on maalämpö. Näihin sekä kaukolämpöön vaihtaville on tarjolla 4 000 euron avustus, ja muihin ei-fossiilisiin lämmitysjärjestelmiin öljylämmityksen vaihtavat voivat saada 2 500 euron avustuksen.
Parannusehdotus näille molemmille alueille on rakennusmateriaalien valinta. Puurakentamista voisi edistää vahvemmin ja lisätä sen painoarvoa suunnittelussa.
Lämmitysjärjestelmien kustannusten laskenta hankintahinnat ostoenergian määrä ja hinta kiinteät perusmaksut hinnan kehitys tulevaisuudessa laskentakorko huolto- ja korjauskustannukset www.lammitysvertailu.eneuvonta.fi Tehtäviä Paljonko kotonasi kuluu energiaa vuodessa? Paljonko siitä kuluu lämmitykseen?
Käytännössä kalenterikuukausien valinta tehtiin tilastollisella menetelmällä tarkastellen lämpötilaa, kosteutta, auringon säteilyä ja tuulen nopeutta. Näitä neljää säämuuttujaa painotettiin sen mukaan, kuinka paljon ne vaikuttavat Suomessa rakennusten lämmitys- ja jäähdytystarpeeseen.
(165) lämmin käyttövesi (30) LÄMMITYSJÄRJESTELMÄN LÄMPÖHÄVIÖT siirto- ja tuotantohäviöt 60 yht. 305 Kuva 2.
Kuvassa tyypillinen tilanne ennen verkoston tasapainotusta LVV-suunnittelija suunnittelee lämmitysjärjestelmän säätökäyrän, vesivirtaamat sekä linjasäädön ja pattereiden esiasetukset. Tarkastetaan pumppujen, venttiilien, termostaattien ja muiden osien kunto − Vaihdetaan tarvittaessa.