10 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Lämmityskauden alkaessa on testattava pattereiden ja termostaattien toiminta kiertämällä niitä ääriasennosta toiseen ja tunnustelemalla alkaako patteri lämmetä. Huonelämpötiloja kannattaa mitata ja tarkkailla läpi lämmityskauden. Luotettavan mittaustuloksen saa asettamalla mittarin huoneen väliseinälle, reilun metrin korkeuteen.
Joissakin taloissa on kosteiden tilojen lämmityspiireille erikseen oma kiertovesipumppunsa ja lämmitysveden säätönsä. Jos koko lämmitystä ei voi katkaista, voi osan lämmityspiireistä, esimerkiksi vesipatterit, säätää termostaatista minimille, jolloin patterit kylmenevät.
Patteritermostaatit irrotetaan, lämmitysverkosto täytetään vedellä, verkosto sekä patterit ilmataan ja verkoston paine säädetään. Patteri- ja linjasäätöventtiileihin asetetaan suunnitellut esisäätöarvot. Linjasäätöventtiileistä tarkistetaan verkoston vesivirtaamat tai vaihtoehtoisesti paine-erot . Asetetaan lämmitysjärjestelmän säätökäyrä.
Rakenteiden tiiveys ja järjestelmien säätö vaikuttavat hyötysuhteisiin. Kokonaisuuden hallinta?
Vanhoissa kohteissa toteutuneet kulutukset ovat termostaateilla noin 10 - 15 % pienmmät kuin patterin yhteydessä olevilla termostaateilla ja jos on säätöjärjestelmä, niin kulutukset ovat todellisuudessa 25-35 % pienemmät kuin pattereiden yhteydessä olevilla termostaateilla. Vastaus: Termostaatin sijaintia ei oteta laskennassa huomioon.
Jatkuva säätö termostaattiventtiileillä (asetettu lämpötila, muuttuva virtaama) 3.
Jatkuva säätö termostaattiventtiileillä (asetettu lämpötila, muuttuva virtaama) 3.
) tai ei sisällä sitä (kuiva patteri).
Laskentatavasta (ohjelmasta) riippuen ilmastointikoneen jäähdytyspatterin käyttämä vuotuinen jäähdytysenergia sisältää jäähdytyspatterilla tapahtuvan ilman kosteuden kondensoitumiseen tarvittavan jäähdytysenergian (märkä patteri) tai ei sisällä sitä (kuiva patteri). Tämä täytyy huomioida taulukon 9.1 häviökertoimien käytössä.
Lämmönjakelujärjestelmän lämmöntarpeeksi saadaan edellä esitetyillä arvoilla D5/2012 kaava 6.1 (55) koko vuosi Lämmitysjärjestelmän hyötysuhde tarkoittaa tässä tapauksessa patterista huoneilmaan siirtyvän lämpöenergian suhdetta lämmönjakojärjestelmään syötettyyn lämpöenergiaan.