Siirry sisältöön

77 hakutulosta

Uudistuvasta energiajärjestelmästä puhuttaessa usein esiin nousee myös termi sektori-integraatio, eli uudenlainen yhteistoiminta ja pyrkimys hyödyntää eri sektoreiden (sähkön- ja lämmöntuotanto, liikenne, teollisuus) ominaisuuksia ja tarpeita. Tulevaisuudessa sähkön tarve yhteiskunnassa tulee kasvamaan, ja kehityksestä on olemassa erilaisia arvioita.
Suurimmat päästölähteet ovat liikenne (36 %) ja rakennusten lämmitys (42 %). Muut päästöt koostuvat kulutussähköstä, teollisuudesta, työkoneista, jätteiden käsittelystä sekä maataloudesta (kuva 8). Näin ollen Vantaan kasvihuonekaasupäästöjen tulee olla 215 kt CO2-ekv vuonna 20309. Tämä tarkoittaa keskimäärin 7 prosenttiyksikön päästövähennystarvetta vuosittain 2018-2030.
Saatavissa: https://www.businessfinland.fi/suomalaisille-asiakkaille/palvelut/verkostot/biotalous-ja-cleantech/ahvenanmaa/ Elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus. Päätös KASELY/1525/2017. Energiateollisuus ry. 2015. Sähkön siirtohäviö.
Pyrolyysiöljy on myös raaka-aine uusille 2.sukupolven liikenne polttoaineille. RKP:lle, joka voi korvata raskaan polttoöljyn käyttöä ja kohteita löytyy merkittävästi. Vuonna 2010 Suomessa käytettiin 886 000 tonnia raskasta polttoöljyä (Öljyalan Keskusliitto).
Ikkunarivin valaistuksen ohjauksessa olisi mahdollista käyttää valaisimia, joissa on liike- ja päivänvalotunnistin ja näin saavuttaa energiansäästöä. Muutostyönä tätä ei kuitenkaan nähty taloudelliseksi, mutta valaisimien uusimisen yhteydessä tämän ratkaisun toimivuus ja vaikutukset kannattaa arvioida uudelleen esimerkiksi koeasennuksen avulla.
Toimisto-, majoitus-, liike- ja julkisissa rakennuksissa on myös metalli- ja muoviovia. Ovien U-arvo on tyypillisesti 0,80–1,0 W/m²K. Paksuilla umpiovilla on mahdollista päästä edellä mainittua pienempään arvoon. 6.5.1 Ovityypit Kuva 67.
Osan D2 määräys 2.2.3 edellyttää, etteivät ilman liike, lämpösäteily ja pintalämpötilat aiheuta epäviihtyisyyttä käytönaikana. Täten rakennusvaipan kaikki kylmäsillat tulee suunnitella kosteusteknisesti toimiviksi ja lämpöolojen kannalta haitattomiksi.