Siirry sisältöön

66 hakutulosta

. • Arvio aurinkosähkön tuotantomahdollisuuksista ja kannattavuudesta kohteessa 2.8 Ehdotukset Täydentäville selvityksille Esitetään perustellusti ehdotukset Täydentäville selvityksille. Ehdotuksissa on oltava karkea säästöpotentiaaliarvio ja lyhyt työsuunnitelma. 2.9 Ideointityöpajan muistio Ideointityöpajan muistio esitetään raportin liitteenä.
Lisäksi aurinkosähkön akut eivät ole kustannustehokkaita. • Aurinkosähköikkunat • Jos on mahdollista asentaa katolle aurinkopaneeleita, eivät sähköikkunat ole kannattava vaihtoehto • Yläpohjan lisäeristys on kannattavaa, jos samalla uusitaan kattorakenteet • Tässä kohteessa yläpohjan lisäeristys ei ole mahdollista toteuttaa ilman ullakon kokonaisvaltaista uusimista, jolloin se ei itsessään
Fingrid arvioi aurinkosähköllä tuotettavan noin 1 TWh, (Fingrid, 2017), OECD/IEA tuotannon pysyvän alle 500 GWh, uusimmassa energia- ja ilmastostrategiassa (TEM, 2016) aurinkovoima on 0,7 TWh ja Sitran visioissa 5-15 TWh vuonna 2030.
Sertifiointijärjestelmä koskee pienen mittakaavan biomassakattiloiden ja -tulisijojen, aurinkosähkö- ja aurinkolämpöjärjestelmien, matalalta geotermistä lämpöä ottavien järjestelmien ja lämpöpumppujen asentajia.
Mikäli kyseessä on esimerkiksi kerrostalo, jossa aurinkosähköä käytetään kiinteistösähkön ostosähkönkulutuksen pienentämiseen, tämä on selvennettävä lisämerkinnöissä. Jos on tiedossa, että energiatodistuksen kohteena olevasta rakennuksesta on tehty useampia energiatodistuksia, tästä on ilmoitettava lisämerkinnöissä.
Ympäristöstä vapaasti hyödynnettävä energia voi olla esimerkiksi aurinkolämpöä, tuulisähköä tai aurinkosähköä.
Kankaapään Pitkämäessä vaihtoehtoisina energiaratkaisuina tutkittiin energiantuotantoa: talokohtaiset ratkaisut (lämpöpumppu, aurinkosähkö, tuulisähkö), aluekohtaiset ratkaisut (lämpöpumppulaitos, aurinkosähkö, tuulisähkö, bioenergiaan perustuva mikro-CHP-laitos, kaukolämpö) sekä energian kausivarastointia (aurinkolämpö, aurinkosähkö, tuulisähkö).
Rakennuskohde Osoite Rakennuksen käyttötarkoitus Rakennusvuosi Lämmitetty nettoala m2 E-luku kWh/(m2a) (kWh lämmitettyä nettoalaa kohti) E-luvun erittely Ostoenergia kWh/a Sähkö Kaukolämpö Kaukojäähdytys Uusiutuva polttoaine Fossiilinen polttoaine … Yhteensä Energiamuodon kertoimella painotettu energiankulutus kWh/(m2 a) kWh/a - Uusiutuva omavaraisenergia Aurinkosähkö Aurinkolämpö Tuulisähkö
Uusiutuvia omavaraisenergioita ovat esimerkiksi aurinkosähkö, aurinkolämpö, paikallinen tuulisähkö ja lämpöpumpun lämmönlähteestä ottama energia. 33 34 176/2013 Rakennuksen teknisten järjestelmien energiankulutus: Esitetään rakennuksen teknisten järjestelmien energiankulutus jaoteltuna lämmitysjärjestelmän kulutukseen, ilmanvaihtojärjestelmän sähköenergiankulutukseen, mahdollisen jäähdytysjärjestelmän
Mikäli rakennuksilla A ja B on yhteistä aurinkosähkö ja -lämmöntuotantoa rakennuksen A katolla, niin saatu omavaraistuotanto voidaan jakaa rakennusten kesken esimerkiksi kulutusten suhteessa.