Siirry sisältöön

6 hakutulosta

ILMANVAIHDON TARKASTUS JA SÄÄTÖ • Kartoittakaa asuntokohtaiset ongelmat ilmanvaihdossa ja sisäilmassa. Painovoimainen ilmanvaihto • Tarkistakaa korvaus- ja poistoilmareittien toiminta. • Tilatkaa tarvittaessa hormien nuohous ja venttiilien säätötyö LVI-urakoitsijalta. • Laatikaa yhteiset ohjeet asukkaille ilmanvaihdon käyttöä ja kunnossapitoa varten.
Kesällä sisäilma voi olla korkeampi kuin normaalisti. Lämpimällä ilmalla käytetään usein kevyempää vaatetusta ja elimistö on tottunut korkeampaan lämpötilaan. Helteillä sisäilman lämpötilaa ei siis kannata laskea tarpeettoman alas vaan esim. jo 23…25 astetta voi tuntua varsin miellyttävältä. Myös sisäilmaluokitus mahdollistaa tämän.
Rakennusvaipan ilmanpitävyys on edellytys ilmanvaihdon hallintaan ja sisäilman pitämiseen pääsääntöisesti lievästi alipaineisena (0–10 Pa). Sisäilman alipaineisuus estää kostean sisäilman pitkäaikaiset vuodot rakenteiden kautta ulos.
Pykälän ensimmäisen momentin mukaan laskenta olisi tehtävä laskentamenetelmällä, joka ottaa huomioon vähintään seuraavat tekijät: a) rakennusosien ja niiden liitosten lämpöominaisuudet, rakennuksen ilmanpitävyys, ilmanvaihdon ilmavirta; b) sisäilman lämpötila; c) lämpimän käyttöveden tarve; d) ilmanvaihdon lämmöntalteenotto; e) lämpökuormat henkilöistä, valaistuksesta, sähkölaitteista
Lämpöpumppu toimii vastaavalla tavalla kerätessään maaperään tai veteen varastoitunutta lämpöä ja siirtäessään sitä sisälle rakennukseen. 4.8.1 Ilmalämpöpumput Ilmalämpöpumppu (ilma-ilmalämpöpumppu) siirtää lämpöenergiaa ulkoilmasta ja luovuttaa sen suoraan sisäilmaan. Ilmalämpöpumppua voidaan käyttää myös sisäilman viilentämiseen.
Jyväskylän Energian mukaan kaukojäähdytyksen rakentaminen edellyttää usean toisiaan lähellä olevan kohteen varustamista sisäilman jäähdytyksellä. Jäähdytyksen tuotannossa lisäetuna nähdään järven läheisyys. Kylmän tuottaminen kaukolämmöstä on myös mahdollista, mutta se edellyttää absorptiotekniikan kehittymistä.
1