Siirry sisältöön

68 hakutulosta

Energiatehokkuussopimukset Energiatehokkuussopimukset ovat tärkeä osa Suomen energia- ja ilmastostrategiaa ja ensisijainen keino edistää energian tehokasta käyttöä Suomessa. Vastuullinen ja tehokas energiankäyttö vähentää ilmastonmuutosta aiheuttavia hiilidioksidipäästöjä.
Tavoitteena tehokkaampi energiankäyttö Suomessa vapaaehtoiset energiatehokkuussopimukset ovat tärkeä keino saavuttaa EU:n energiatehokkuusdirektiivin (EED) mukaiset energiankäytön tehostamistavoitteet. Energiatehokkuussopimuksilla katetaan yli puolet energiatehokkuusdirektiivin 7 artiklan mukaisesta Suomea sitovasta energiansäästötavoitteesta kaudella 2014–2020.
Energiatehokkuussopimuksiin liittyvät suurten yritysten syväselvitykset 40 %. Investointihankkeet: 20 % energiatehokkuussopimuksiin liittyneille yrityksille ja yhteisöille. 25 % kun edellä olevassa käytetään ESCO-palvelua. 15 % muille kuin energiatehokkuussopimuksiin liittyneille yrityksille ja yhteisöille, kun käytetään ESCO-palvelua.
Muutoin tavanomaisen tekniikan hankkeisiin myönnetään energiatukea vain energiatehokkuussopimuksiin liittyneille yrityksille ja yhteisöille. Rakennerahastot Euroopan aluekehitysrahaston (EAKR) ja sosiaalirahaston (ESR) uudella ohjelmakaudella 2014-2020 yksi uusista teemoista on vähähiilinen talous.
Tuki energiansäästöhankkeisiin on enintään 20 prosenttia energiatehokkuussopimukseen liittyneille yrityksille ja yhteisöille. Mikäli energiatehokkuussopimukseen liittynyt yritys tai yhteisö toteuttaa investointihankkeen ESCO-palvelulla, on tuki enintään 25 prosenttia.
Ministeriön tukilinjausten mukaisesti kaikille energiatehokkuussopimuksiin liittyneille kunnille sekä mikro- ja pk-yrityksille katselmustuki on 50 prosenttia. Mikäli nämä eivät ole liittyneet energiatehokkuussopimukseen, tuki on 40 prosenttia. Uusiutuvan energian kuntakatselmustuki on kaikille kunnille 50 prosenttia. Huom!
käytetään ESCO-palvelua. 15 % muille kuin energiatehokkuussopimuksiin liittyneille yrityksille ja yhteisöille, kun käytetään ESCO-palvelua.
Kiinteistöalan energiatehokkuussopimukset (VAETS; TETS) vuosina 2017-2025. Koulutus, neuvonta, informaatio-ohjaus, teknologiakehitys, korjaus- ja kiinteistönpidon palvelutarjonta.
Syväselvitykset Syväselvityksen avulla energiatehokkuussopimukseen kuuluva suuri yritys voi selvittää energiankäyttönsä tehostamista, uusiutuvan energian käytön osuuden kasvattamista tai muuten yrityksen energiankäytön muuttumista vähähiiliseksi.
Molemmissa hakijan tulee olla liitynyt energiatehokkuussopimukseen. 4. Onko materiaalitehokkuuteen liityvät selvitykset (esimerkiksi tehtaiden materiaalivirtojen tutkiminen ja tehostamispoten�aalin kartoitus) syväselvitykseksi luokiteltavaa? Vastaus: Pääsääntöises� ei. 5.