Siirry sisältöön

117 hakutulosta

H&L-järjestelmän energiatehokkuus voidaan saada projektista prosessiksi, kun H&L-järjestelmälle nimetään kohteessa vastuuhenkilö, jolle osoitetaan resurssit hoitaa H&L-järjestelmän energiatehokkuutta.
Työssä selvitetään prosessien, käyttöhyödykejärjestelmien ja kiinteistötekniikan energiatehokkuus.
Höyry-lauhde-siirtojärjestelmä Energia-analyysi g Teollisuus Energiatehokkuus Höyry-lauhde-siirtojärjestelmä Energiatehokkuuden mittausopas 10/2012   Höyry- lauhdesiirtojärjestelmän energiatehokkuuden mittausopas Esipuhe Motiva Oy käynnisti vuonna 2010 höyry-lauhdejärjestelmien energiatehokkuuden tehostamiseen ja ylläpitoon suuntautuvan yhteistyöhankkeen - Energiatehokas höyry- ja lauhdejärjestelmä
Laskentaohje ”Energiatehokkuus: Rakennuksen energiankulutuksen ja lämmitystehontarpeen laskenta” (tuonnempana: energiatehokkuuden laskentaohje) on korvannut rakennusmääräyskokoelman osan D5/2012.
EU:n energiatehokkuus direktiivissä mainitaan artikla 24:ssä tulevat vaatimukset hukkalämpöjen käytölle lämmitys- ja jäähdytyskäytölle. Building on Innovation 16.11.2021 10. EU:n ’’Fit for 55’’ –paketti (Ehdotus: 14.7.2021) EU:n vihreän siirtymän suunnitelma sekä EU:n energiatehokkuusdirektiivi 24 artikla Lämmityksen ja jäähdytyksen tarjonta 1.
Valaistuksen energiatehokkuus ja kulutus tilatyypeittäin Luokkatilat Valaistus on toteutettu luokissa pääasiassa 2*35 W:n T5-loistelamppuvalaisimin, lisäksi tauluvalaistukseen on asennettu kolme 35 W:n T5-loistelamppua. Valaistuksen ominaisteho luokissa on 14 W/m2.
Yleisesti ”lähes nollaenergiarakennuksella” tarkoitetaan rakennusta, jolla on erittäin korkea energiatehokkuus. Tarvittava lähes olematon tai erittäin vähäinen energian määrä tulee kattaa uusiutuvista lähteistä peräisin olevalla energialla, mukaan lukien paikan päällä tai rakennuksen lähellä tuotettava uusiutuvista lähteistä peräisin oleva energia.
Katselmoinnissa tehtävät seurannat, kyselyt ja arvioinnit Katselmoinnissa tehtävillä seurannoilla, kyselyillä ja arvioinneilla selvitetään koko toiminnan kannalta merkittävien ketjujen toiminnallisuus ja energiatehokkuus, jotka pyritään suhteuttamaan parhaisiin käytäntöihin.
Näkökulmana tarkastuksessa on erityisesti energiatehokkuus. Energiatodistuksen laadintaan liittyvässä havainnoinnissa ei edellytetä olosuhteiden tai järjestelmien mittaamista.
Kiinteistöjen vesi- ja viemärilaitteistot Rakennusten sisäilmasto ja ilmanvaihto Rakennusten energiatehokkuus LVI-piirrosmerkit Rakennuksen energiankulutuksen ja lämmitystehontarpeen laskenta Kattiloiden hyötysuhdevaatimukset Määräykset ja ohjeet Määräykset ja ohjeet Määräykset ja ohjeet Ohjeet Ohjeet Määräykset 2007 2012 2012 1978 2007 1997 E E1 E1 E2 E3 E4 E7 E8 E9 RAKENTEELLINEN