Siirry sisältöön

69 hakutulosta

Kylmäsäilytys ja -jäähdytys Hyvät kylmätilat eivät tuota keittiöön ylimääräistä lämpöä tai melua. Kylmä- ja pakastehuoneet sekä jäähdytyshuoneet toteutetaan energiatehokkaimmin keskuskoneellisina. Kun lauhduttimien lämpö ei kuormita keittiötilaa, lämpötilaoloja on helpompi hallita ja ilmanvaihtotarve vähenee.
Tilakohtaisessa jäähdytysjärjestelmässä jäähdytys tuotetaan tyypillisesti suorahöyrystyskoneistolla tai pienellä vedenjäähdytyskoneistolla.
Tutkimuksen jäähdytystarkastukset tehdään, kun jäähdytys on käytössä. Lisätietoa löytyy verkosta: www.motiva.fi/ilmastointi. Kesän tarkistuslista kiinteistöammattilaiselle Huolehdi, että laitteet ovat asianmukaisessa kunnossa ja tarkista, että ne toimivat energiatehokkaasti 1.
Eniten kuluttavat valaistus, lämmitys, lämmin vesi ja jäähdytys. Rakennusten energiatehokkuutta koskeva direktiivi vaikuttaa sekä uudis- että korjausrakentamiseen. Energiatehokkuusdirektiivi luo kehyksen rakennusten energiatehokkuuden parantamiselle ja määrittelemiselle unionin jäsenmaissa.
Tällöin säädin ohjaa lämmitystä ja jäähdytystä ja varmistaa, etteivät lämmitys ja jäähdytys ole samanaikaisesti käytössä.
Jäähdytys Konesalin jäähdytys kuluttaa tyypillisesti noin 30–50 prosenttia salin käyttämästä sähköstä. Jäähdytyksestä löytyy usein kaikkein suurin energiansäästöpotentiaali. Jatkuva jäähdytys syö suuret määrät energiaa Palvelinlaitteet tuottavat runsaasti lämpöä, joten konesali ei yleensä tarvitse lämmitysjärjestelmää.
Q jäähdytys, = Q jäähdytys,netto /η jäähdytys jossa Qjäähdytys Qjäähdytys, netto Șjäähdytys rakennuksen tilojen ja ilmanvaihdon jäähdytysenergian kulutus (jäähdytysjärjestelmään tuotu jäähdytysenergia), kWh rakennuksen tilojen ja ilmanvaihdon jäähdytyksen nettoenergian tarve, kWh tilojen ja ilmanvaihdon jäähdytysjärjestelmän hyötysuhde, -.
Pesuvinkki sekoittavalle padalle: laita jäähdytys hetkeksi päälle, sillä ruoka irtoaa helpommin jäähtyneestä pinnasta. Pesuun tarvitset vettä vain 1/3 padan tilavuudesta. Sekoitus tehostaa lian irtoamista.
Toimistorakennusten kohdalla on oletettu, että puolessa tapauksista on jo ennen korjausta jäähdytys, joka on tuotettu perinteisillä ilmalauhdutteisella vedenjäähdytyskoneikoilla, joiden kylmäkerroin on 2,5. Tarkastelua on yksinkertaistettu siten, että toimistorakennuksissa, joissa on jäähdytys jo ennen korjaushanketta, jäähdytystarve ei muutu korjausten seurauksena.