Siirry sisältöön

6 hakutulosta

Energiajärjestelmien tehokkuus paranee, kun tarpeettoman korkeita toimintalämpötiloja alennetaan niin kiinteistöjen lämmitysverkoissa ja lämmönjakokeskuksissa kuin kaukolämpöverkoissa. Oikea mitoitus pienentää investointikustannuksia Jokaisessa kiinteistössä tulee korjaustarpeita, ja niihin on hyvä varautua ennakkoon.
Mukana noin 60 % Suomen energiankäytöstä Säästöä yli kaksi terawattituntia vuodessa. Vuosina 2017–2022 sopimukseen liittyneet ovat tehneet lähes 25 000 toimenpidettä, joiden ansiosta vuotuinen energiankäyttö on tehostunut kaikkiaan kuuden vuoden aikana yhteensä lähes 12,5 terawattituntia.
Esitys sisälsi myös arvion sopimustoimintaan liittyneen teollisuuden energiankäytön kattavuudesta Suomessa. Arvio päivitettiin pohjautuen Tilastokeskukselta erillisajona tilattuun teollisuuden energiankäytön toimialaluokittain tehtyyn ajoon (tilastovuosi 2021).
Tilastokeskus uudisti asumisen energiankäytön tilastoinnin vuonna 2011 vastaamaan EU:n energiatilastodirektiiviä. Direktiivi edellyttää asumisen energiankäytön jakamista seuraaviin ryhmiin 1. lämmitys 2. lämminvesi 3. ruoanlaitto 4. valaistus ja 5. muut sähkölaitteet.
Parhaimmat mahdollisuudet vaikuttaa terveydenhuoltosektorin ilmastopäästöihin hankinnoilla, löytyvät siis rakentamisen ja kiinteistöjen, henkilö- ja tavarakuljetuspalveluista sekä ruokapalveluhankinnoista. Health care without harm (2021) -raportti ehdottaa globaalia etenemissuunnitelmaa hiilineutraaliin terveydenhuoltoon vuoteen 2050 mennessä.
Kustannuksia luonnollisesti syntyi, mutta samalla säästetään lämmitys- ja asumiskustannuksissa ja kiinteistöjen sekä huoneistojen arvo nousee. Kuva 34 esittää rakennusta ennen korjausta.
1