Siirry sisältöön

170 hakutulosta

Opopäivillä Rovaniemellä 9.2.2024 sähkö-, LVI- ja energia-alan koulutustarjontaa ja alojen tulevaisuuden näkymiä ovat esittelemässä alan toimijat sekä Motiva Oy. Energiamurros on tärkeässä roolissa, kun halutaan hillitä ilmastonmuutosta. Puhtaasti tuotettu sähkö ja lämpö ovat edellytykset kestävälle tulevaisuudelle.
14.12.2023 9.00 Fiksu kiinteistön omistaja joustaa ja optimoi Tulevaisuudessa energiajärjestelmän arvioidaan perustuvan ennen muuta sähköön, joka tuotetaan pääasiassa aurinko- ja tuulivoimalla. Sähköistymisen rinnalla toinen suuri trendi on sektori-integraatio eli sähkö-, lämpö- ja polttoainejärjestelmien yhdistyminen yhdeksi energiajärjestelmäksi.
Sähkö on toistaiseksi vielä hankala ja kallis varastoitava. Ratkaisujen tarjoamat kulutusjoustomahdollisuudet ovat avainasemassa. Sähköä voidaan esimerkiksi muuttaa lämmöksi ja varata sen jälkeen lämpöakkuun. Tämä mahdollistaa edullisen sähkön hyödyntämisen lämmöntuotantoon. Hankkeessa mukana olleista yrityksistä Elstor tarjoaa sähköistä lämpöakkuteknologiaa.
Tästä taantumasta huolimatta sähkön osuuden kasvu uusien autojen käyttövoimana jatkui. Mainitun kolmikuukautisen jakson aikana sähköä käyttävien autojen rekisteröintimäärät olivat 75 prosenttia suuremmat kuin vastaavalla jaksolla vuonna 2019. Eniten kasvoi ladattavien hybridien rekisteröinti, mutta uusien täyssähköautojenkin kokonaismäärä oli nyt suurempi kuin viime vuonna.
Energiayhteisön perustamisen ABC • Jotta taloyhtiön aurinkosähkön energiayhteisöhanke onnistuisi mahdollisimman kivuttomasti, kannattaa hanke suunnitella ja toteuttaa huolellisesti • Perehdy asiaan huolella • Hyödynnä alan asiantuntijoita • Ole hyvissä ajoin yhteydessä alueesi sähkön jakeluverkkoyhtiöön ja sähkön myyjään • Muista riittävä asukasviestintä Periaatepäätös/ yhtiökokous
Suomessa kaukolämpöverkko tarjoaa alustan hukkalämpöjen tehokkaaseen hyödyntämiseen ja mahdollistaa lämpöakkujen lataamisen sähköllä kysyntäjoustotilanteissa. Kaukolämpöverkko on tärkeässä roolissa sektori-integraatiossa teollisuuden sekä energiantuottajien ja -jakelijoiden välillä.
Tärkeimmät aihealueet ovat korkean lämpötilan lämpöpumput, korkeiden lämpötilojen tuottaminen sähköllä, sähkökattilat, sähköstä lämmöksi -teknologiat ja varastointi kulutusjoustolla sekä energiatehokkuuden optimointi älyratkaisuilla. Hankekonsulttina toimii A-insinöörit.
, - , 20–550 °C - Muottiuuni, panos esilämmitysuuni, 6kpl, sähkö, - , 300–500 °C - Jäähdytysuuni, jatkuva-aikainen jäähdytysuuni, 8 kpl, maakaasu ja sähkö, -, 20–550 °C Tehdyt ja suunnitellut toimet: • Vuonna 2014: Faktat oletuksien tilalle suunnittelun lähtökohdiksi: mittaukset ja nykytilanteen kartoitus, esiselvitykset ORC-voimalan ja hiukkassuodatuksen osalta. • Vuonna 2015: Pilottitestaukset
Kirkniemen energiayhteenveto Energiatehokkuustyö • Tavoitteet • Tulokset • Tekeminen Esimerkkihanke 2 Kirkniemen energiayhteenveto 3 Kirkniemen paperitehdas Vesi 24 milj. m3/a Kuusi 650,000 m3/a Kemiallinen sellu 130,000 t/a Sähkö 1,000 GWh/a - Oma tuotanto 200 GWh/a Höyry 1,000 GWh/a Massantuotanto Painehioke 135,000 t/a Hioke 135,000 t/a Hierre 30,000 t/a Yhteensä 300,000 t/a Henkilöstö
Polttoaine © Fingrid ja Gasgrid Lähde: Ladattavien autojen käyttäjätutkimus 20.1.2020 © Autoalan Tiedotuskeskus Sähkön riittävyydestä huippukulutustilanteessa • Ajanjaksolla klo 21 - 06 olisi käytettävissä ainakin 6,55 GWh sähköenergiaa!