Siirry sisältöön

Muut tiedotteet 2021


16.8.2021 12.00

ARA: ARAn energia-avustuksen vuoden 2021 määrärahat loppuneet

Olemme vastaanottaneet runsaasti energia-avustushakemuksia vuosina 2020 sekä 2021, minkä vuoksi vuoden 2021 määräraha on loppunut. Emme voi tällä hetkellä tehdä uusia myönteisiä avustuspäätöksiä ennen mahdollista lisämäärärahaa tai vuotta 2022. Uusia energia-avustushakemuksia voi kuitenkin edelleen jättää normaalisti ARAan.

Olemme välittäneet tiedon ympäristöministeriöön ja odotamme tietoa siitä, saadaanko avustukselle lisämäärärahaa tänä vuonna.

Uusia hakemuksia voi edelleen lähettää ja ne käsitellään saapumisjärjestyksessä. Jo saapuneet hakemukset jäävät odottamaan mahdollista lisämäärärahaa tai seuraavan vuoden määrärahaa. Esikäsittelemme kuitenkin jo saapuneita avustushakemuksia seuraavaa määrärahaa varten, jotta voimme myöntää avustusta mahdollisimman pian (viimeistään 2022). Koska määräraha on loppunut, emme valitettavasti voi tehdä uusia avustuspäätöksiä.

Energia-avustusta myönnetään korjaustoimenpiteisiin, jotka ovat syntyneet avustushakemuksen jättämisen jälkeen. Avustuksen kohteena olevat työt saa aloittaa hakemuksen jättämisen jälkeen eli töiden aloittamiseksi ei tarvitse odottaa avustuspäätöksen saamista. Avustuksen hakija voi aloittaa toimenpiteet omalla riskillä sen jälkeen, kun avustushakemus on saapunut ARAan. Hakijan on kuitenkin otettava huomioon, että avustuspäätös voi olla joko myönteinen tai kielteinen. ARA suosittelee, että toimenpiteet aloitetaan vasta avustuspäätöksen saamisen jälkeen. Avustusta ei voi hakea maksuun ennen myönteisen avustuspäätöksen saamista.

Lisätietoja aiheesta:

Sähköpostipalvelu arkipäivisin: korjausavustus.ara@ara.fi
Energia-avustuksen puhelinpalvelu keskiviikkoisin klo 9.00–11.00: 029 525 0918


Palaa otsikoihin



Sivua päivitetty viimeksi 3.1.2022