Rahoituksen tietopalvelu
Rahoituksen tietopalvelu kokoaa tietoa energiatehokkuuden parantamiseen, uudis- ja korjausrakentamiseen, kiertotalouteen, kasvihuonekaasupäästöjen ehkäisyyn ja vähentämiseen, sekä ilmastonmuutoksen hillintään tarkoitetuista avustuksista ja tuista sekä muista eri rahoitusmuodoista.Tietopalvelu on suunnattu niin eri alojen yrityksille ja yrittäjille kuin kunnille ja kaupungeille ja muille julkishallinnon toimijoille, yhteisöille sekä taloyhtiöille, pientalojen omistajille ja kuluttajille. (Tutustu termeihin)Nopeimmin pääset omalle organisaatiollesi tai itsellesi sopivaan tietoon kiinni, kun valitset hakijavalikosta sopivimman HAKIJA-vaihtoehdon. Palvelu listaa kaikki valitulle hakijalle saatavilla olevat tuki- ja rahoitusmuodot, jotka palvelussa on. Voit rajata hakutulosta valitsemalla muita kriteereitä: hakijan toimiala, rahoituksen kohde ja muoto, rahoituksen tarjoaja tai teema, johon rahoitus liittyy. (Tutustu hakuvinkkeihin)
Tietopalvelua täydennetään ja päivitetään jatkuvasti. Tietoja ylläpitää Motiva Oy. Tiedot kootaan tuki- ja rahoitusmuotoja tarjoavilta toimijoilta, yhdessä Ilmastoratkaisujen vauhdittaja (ACE) -hankkeen ja Kiertotalous-Suomen kanssa.
Erikoiskasvipalkkio viljelijöille
Muoto
Avustus/Tuki
Tiivistelmä
Viljelijät voivat hakea erikoiskasvipalkkiota. Erikoiskasvipalkkioita maksetaan tiettyjen peltokasvien viljelyalasta. Palkkion saamiseksi on täytettävä tukikohtaiset ehdot, oltava aktiiviviljelijä, noudatettava ehdollisuuden vaatimuksia ja harjoitettava maataloustoimintaa maatalousmaalla.
Kuvaus
Erikoiskasvipalkkio on EU:n kokonaan rahoittama eli suora tuki. Erikoiskasvipalkkio on pinta-alaan ja kasvilajiin perustuva tuki. Erikoiskasvipalkkiota maksetaan koko Suomessa. Avomaanvihanneksista maksetaan erikoiskasvipalkkiota vain Etelä-Suomen AB-tukialueella. Erikoiskasvipalkkion tarkoituksena on ylläpitää palkkiokelpoisten kasvien tuotantoa Suomessa.
Voit saada erikoiskasvipalkkiota, jos olet aktiiviviljelijä ja sinulla on viljelyssä hakuvuonna jotakin seuraavista kasveista:
- sokerijuurikas, josta on viljelysopimus sokeriteollisuuden kanssa
- tattari
- valkuaiskasveista linssi, pelto- tai tarhaherne, härkäpapu, kikherne tai makea lupiini
- öljykasveista syysrapsi, syysrypsi, kevätrapsi, kevätrypsi, öljypellava, öljyhamppu tai ruistankio.
- vain AB-tukialueella: ihmisravinnoksi käytettävät, tukiehdoissa luetellut avomaanvihannekset.
Pienin kasvulohko, josta tukea voidaan maksaa, on 0,05 hehtaaria.
Hakuaika
Voit hakea palkkiota vuosittain Vipu-palvelussa touko-kesäkuussa peltotukien haussa.
Kohde
Kustannuskorvaus
Hakija
PK-yritys, Muu yritystoiminta
Tarjoaja
Ruokavirasto
Toimiala
Maa- ja metsätalousala
Teema
Ilmastonmuutoksen hillintä