Rahoituksen tietopalvelu
Rahoituksen tietopalvelu kokoaa tietoa energiatehokkuuden parantamiseen, uudis- ja korjausrakentamiseen, kiertotalouteen, kasvihuonekaasupäästöjen ehkäisyyn ja vähentämiseen, sekä ilmastonmuutoksen hillintään tarkoitetuista avustuksista ja tuista sekä muista eri rahoitusmuodoista.Tietopalvelu on suunnattu niin eri alojen yrityksille ja yrittäjille kuin kunnille ja kaupungeille ja muille julkishallinnon toimijoille, yhteisöille sekä taloyhtiöille, pientalojen omistajille ja kuluttajille. (Tutustu termeihin)Nopeimmin pääset omalle organisaatiollesi tai itsellesi sopivaan tietoon kiinni, kun valitset hakijavalikosta sopivimman HAKIJA-vaihtoehdon. Palvelu listaa kaikki valitulle hakijalle saatavilla olevat tuki- ja rahoitusmuodot, jotka palvelussa on. Voit rajata hakutulosta valitsemalla muita kriteereitä: hakijan toimiala, rahoituksen kohde ja muoto, rahoituksen tarjoaja tai teema, johon rahoitus liittyy. (Tutustu hakuvinkkeihin)
Tietopalvelua täydennetään ja päivitetään jatkuvasti. Tietoja ylläpitää Motiva Oy. Tiedot kootaan tuki- ja rahoitusmuotoja tarjoavilta toimijoilta, yhdessä Ilmastoratkaisujen vauhdittaja (ACE) -hankkeen ja Kiertotalous-Suomen kanssa.
Maaseudun palvelujen ja toimintaympäristön yhteistyö
Muoto
Avustus/Tuki
Tiivistelmä
Yksityis- tai julkisoikeudellinen yhteisö voi hakea avustusta yhteistyöhankkeille, joilla voidaan esimerkiksi luoda biotaloudesta työllisyyttä ja kasvua muun muassa edistämällä biojalostamoiden ja muiden alan yritysten yhteistyötä. Hankkeella turvataan ja kehitetään maaseudun palveluja sekä uudistetaan ja monipuolistetaan maaseutualueiden taloutta. Tavoitteena on yhteistyön ja digitalisaation kautta löytää uusia ratkaisuja. Euroopan unionin osarahoittama.
Kuvaus
Hankkeella turvataan ja kehitetään maaseudun palveluja sekä uudistetaan ja monipuolistetaan maaseutualueiden taloutta. Tavoitteena on yhteistyön ja digitalisaation kautta löytää uusia ratkaisuja. Hankkeessa voidaan esimerkiksi toteuttaa tapahtuma, joka parantaa kylän yhteishenkeä tai teettää kylälle maisemanhoitosuunnitelma tai jokin muu yleistä viihtyvyyttä parantava suunnitelma. Hankkeessa voidaan parantaa palveluiden saavutettavuutta maaseudulla.
Hankkeella voidaan myös kehittää matkailua, esimerkiksi metsien virkistyskäyttöä ja luontopohjaisia hyvinvointipalveluita. Lisäksi hankkeella voidaan luoda biotaloudesta työllisyyttä ja kasvua esimerkiksi edistämällä biojalostamoiden ja muiden alan yritysten yhteistyötä.
Pilottihankkeena voidaan tukea kokeiluja, joissa testataan tuotteen, palvelun tai menetelmän toteutuskelpoisuutta.
Yhteistyöhanke voi olla paikallinen, alueellinen, alueiden välinen, valtakunnallinen tai kansainvälinen.
Mihin tukea voi käyttää?
– työntekijöiden palkkauskuluihin
– matkakustannuksiin
– asiantuntijoiden palkkioihin
– ostopalveluihin
– pienhankintoihin
– kohtuullisiin tarjoilukustannuksiin
– kansainväliseen yhteistyöhön liittyviin kustannuksiin
– toimistokuluihin
– vuokriin
– hankkeen ohjausryhmän kuluihin.
Hakuaika
Jatkuva haku. ELY-keskukset valitsevat rahoitettavat hankkeet valintajaksoittain. Huomaa, että rahoitusta voi hakea myös paikallisesta Leader-ryhmästä. Leader-ryhmillä on omat valintajaksonsa.
Kohde
Investointi
Hakija
Kunta, Kuntayhtymä, Seurakunta, Seurakuntayhtymä, Suuri yritys, Muu julkishallinto, PK-yritys, Muu yritystoiminta, Taloyhtiö, Järjestöt ja yhdistykset
Tarjoaja
ELY-keskus
Toimiala
Kunta-ala, Maa- ja metsätalousala, Palvelualat
Teema
Ilmastonmuutoksen hillintä, Kiertotalous