Rahoituksen tietopalvelu
Rahoituksen tietopalvelu kokoaa tietoa energiatehokkuuden parantamiseen, uudis- ja korjausrakentamiseen, kiertotalouteen, kasvihuonekaasupäästöjen ehkäisyyn ja vähentämiseen, sekä ilmastonmuutoksen hillintään tarkoitetuista avustuksista ja tuista sekä muista eri rahoitusmuodoista.Tietopalvelu on suunnattu niin eri alojen yrityksille ja yrittäjille kuin kunnille ja kaupungeille ja muille julkishallinnon toimijoille, yhteisöille sekä taloyhtiöille, pientalojen omistajille ja kuluttajille. (Tutustu termeihin)Nopeimmin pääset omalle organisaatiollesi tai itsellesi sopivaan tietoon kiinni, kun valitset hakijavalikosta sopivimman HAKIJA-vaihtoehdon. Palvelu listaa kaikki valitulle hakijalle saatavilla olevat tuki- ja rahoitusmuodot, jotka palvelussa on. Voit rajata hakutulosta valitsemalla muita kriteereitä: hakijan toimiala, rahoituksen kohde ja muoto, rahoituksen tarjoaja tai teema, johon rahoitus liittyy. (Tutustu hakuvinkkeihin)
Tietopalvelua täydennetään ja päivitetään jatkuvasti. Tietoja ylläpitää Motiva Oy. Tiedot kootaan tuki- ja rahoitusmuotoja tarjoavilta toimijoilta, yhdessä Ilmastoratkaisujen vauhdittaja (ACE) -hankkeen ja Kiertotalous-Suomen kanssa.
Uusiutuvan energian ja biopolttoaineiden tuotanto maaseudulla
Muoto
Avustus/Tuki
Tiivistelmä
Maaseudulla sijaitsevat yritykset voivat hakea investointitukea uusiutuvan energian ja biopolttoaineiden tuotantoon. Investointitukea voi käyttää uusien, enintään 2 MW:n laitosten rakentamiseen tai toimivien laitosten laajentamiseen ja kehittämiseen. Investoinnin toteutettavuustutkimuksella voit selvittää investoinnin toteuttamisvaihtoehtoja ja esimerkiksi mahdollisia teknisiä ratkaisuja.
Kuvaus
Tuki haetaan yrityksen alueen ELY-keskuksesta tai Leader-ryhmästä.
Uusiutuvaa energiaa tai biopolttoaineita tuottava yritys tuottaa ja myy energiaa (lämpöä, sähköä) tai biopolttoaineita (biokaasu, bioetanoli, biodiesel) tai molempia.
Investointitukea voi käyttää:
– Uusien, enintään 2 MW:n laitosten rakentamiseen.
– Toimivien laitosten laajentamiseen ja kehittämiseen.
Toimivan laitoksen kehittämiseen saa tukea vain, jos investoinnin myötä laitoksen teknologinen taso paranee merkittävästi tai laitoksessa otetaan käyttöön ympäristön kannalta parempia tekniikoita.
Investointitukea voit saada laitoksen laajennukseen 20 prosenttia investoinnin hyväksyttävistä kustannuksista, uuden laitoksen perustamiseen 30 prosenttia hyväksyttävistä kustannuksista tai uuden biokaasulaitoksen perustamiseen 50 prosenttia hyväksyttävistä kustannuksista. Tuettavan investoinnin kokonaiskustannusten tulee olla vähintään 10 000 euroa ja korkeintaan 2 miljoonaa euroa.
Investoinnin toteutettavuustutkimuksella voit selvittää investoinnin toteuttamisvaihtoehtoja ja esimerkiksi mahdollisia teknisiä ratkaisuja. Toteutettavuustutkimukseen myönnetty tuki ei edellytä investoinnin toteuttamista. Selvitys voi päätyä lopputulokseen, että investoinnin toteuttaminen ei ole järkevää.
Investoinnin toteutettavuustutkimukseen voit saada 50 prosenttia enintään 50 000 euron kustannuksista.
Voit saada kehittämis- tai investointitukea, jos:
– Toimit yrittäjänä joko yksityisenä elinkeinonharjoittajana, maatilalla, osakeyhtiössä, avoimessa yhtiössä, kommandiittiyhtiössä tai osuuskunnassa. Kun tukea myönnetään yhtiölle tai osuuskunnalle, määräysvalta näissä tulee olla 18 vuotta täyttäneillä henkilöillä.
– Yrityksesi on mikroyritys tai pieni yritys.
– Yrityksesi sijaitsee maaseudulla.
– Yritykselläsi on edellytykset jatkuvaan kannattavaan toimintaan.
– Työntekijöilläsi on riittävä ammattitaito.
Hakuaika
Jatkuva haku. ELY-keskukset valitsevat rahoitettavat hankkeet valintajaksoittain. Huomaa, että rahoitusta voi hakea myös paikallisesta Leader-ryhmästä. Leader-ryhmillä on omat valintajaksonsa.
Kohde
Investointi, Kehitys
Hakija
PK-yritys, Muu yritystoiminta
Tarjoaja
ELY-keskus
Toimiala
Energia-ala, Maa- ja metsätalousala
Teema
Ilmastonmuutoksen hillintä