Siirry sisältöön

EU ja kansainvälinen rahoitus

Kansainvälisesti ja etenkin EU-tasolla energiatehokkuuden rahoitukseen on saatavilla laaja joukko instrumentteja.

Rahoitusinstrumentit, jotka ovat Suomessa hyödynnettäviä:
Pohjoismaiden ja Baltian maiden rahoitus:

Lisätietoa kansainvälisestä rahoituksesta

Investointien toteutuksen tueksi on myös tuotettu erilaisia foorumeita ja oppaita. Kunnille suunnatuista ilmasto- ja energiatoimien rahoitusmahdollisuuksista on tehty kattava opas, joka avaa yksityiskohtaisesti lukuisia rahoitusinstrumentteja. Vastaavasti erilaisia rahoitusinstrumentteja on tarjolla myös muille sektoreille.

Esimerkiksi EU:n ja YK:n perustama energiatehokkuuden rahoitusinstituuttien ryhmä EEFIG (The Energy Efficiency Financial Institutions Group) tarjoaa paljon tietoa energiatehokkuuden rahoituksesta.

Avoimeen dataan perustuvassa tietopankissa (The De-risking Energy Efficiency Platform, DEEP) on vertailtu erilaisia energiatehokkuusinvestointeja. Tietopankin tavoitteena on parantaa ymmärrystä energiatehokkuusinvestointien riskeistä ja hyödyistä.

NEFCO keskittyy rahoittamaan pohjoismaisten pk-yritysten vihreitä hankkeita, jotka tähtäävät kansainvälistymiseen. Itä-Euroopassa NEFCO rahoittaa ensisijaisesti kuntaprojekteja. Lisäksi NEFCO jatkaa työskentelyä vihreiden aloitteiden parissa arktiselta alueelta Afrikkaan.

Uutta tietoa investoinneista, rahoituksesta ja liiketoimintamalleista kansainvälisesti löytyy muun muassa International Energy Agency IEA:n raportista: Energy Efficiency 2021 (International Energy Agency, IEA)


Sivua päivitetty viimeksi 31.10.2023