Ohjeet ETJ+ käyttöönottoon ja kehittämiseen
ETJ+-käyttöönoton ja kehittämisen tueksi koostettiin parhaita vinkkejä ja käytäntöjä energiatehokkuuden johtamisen hankkeissa 2023-2024. Hankkeissa vauhditettiin mukana olevien yritysten ETJ+-käyttöönottoa ja kehittämistä.Käytännön ohjemateriaali on jaettu kolmeen pääosioon:
- Mikä on ETJ+-järjestelmä ja millaisia sen vaatimukset ovat?
- Miten ratkaista käyttöön liittyviä haasteita?
- Miten soveltaa hyviä ratkaisuja ja toimintatapoja käytännössä?
1. Mikä on ETJ+-järjestelmä ja millaisia sen vaatimukset ovat?
Tämän osion materiaalista saat tietoa ETJ+-energiatehokkuusjärjestelmästä ja sen osa-alueista.
ETJ+ järjestelmä ja sen vaatimukset (pdf) (413.7 KB)
ETJ+ järjestelmä ja sen vaatimukset (pdf) (413.7 KB)
2. Miten ratkaista käyttöön liittyviä haasteita?
Tämän osion kautta pääset tutustumaan ETJ+:n käyttöönoton vaiheisiin sekä ETJ+:n käyttöön liittyviin eri osa-alueiden haasteisiin ja ratkaisuihin.
Ratkaisuja ETJ+ käyttöön liittyviin haasteisiin (pdf) (271.7 KB)
Ratkaisuja ETJ+ käyttöön liittyviin haasteisiin (pdf) (271.7 KB)
3. Miten soveltaa hyviä ratkaisuja ja toimintapoja käytännössä?
Tämän osion kautta pääset tutustumaan fiktiivisiin yritysesimerkkeihin ETJ+:n toteuttamisesta. Tässä osiossa esitellään esimerkkejä siitä, miten ETJ+:n eri osa-alueiden ratkaisuja voidaan soveltaa käytännön haasteisiin. Kolme ensimmäistä yritysesimerkkiä on koostettu vuoden 2023 ETJ+-hankkeessa ja kolme jälkimmäistä yritysesimerkkiä vuoden 2024 ETJ+-hankkeessa.Kokemuksia ETJ+-hankkeeseen osallistumisesta
Keskon energiajohtaja Antti Kokkonen kertoo tärkeimpiä kokemuksia siitä, millaista arvokasta vertaistukea ETJ+-hankkeessa on tarjolla niille yrityksille, jotka vasta ovat alkutaipaleella järjestelmän rakentamisessa.Vastuullisuuspäällikkö Samu Malmelin DNA:lta kertoo videohaastattelussa muun muassa miksi DNA lähti mukaan ETJ+-hankkeeseen ja mitä hyötyä hankkeesta on heille ollut.