Siirry sisältöön

25 hakutulosta

Kokeilun paikka Mistä voi tietää, että idea on hyvä? No sehän on kokeilun paikka! Montaa hyvinvointia lisäävää ja maailmaa mullistavaa ratkaisua ei olisi löytynyt ilman rohkeita kokeilijoita. Ilmainen kouluruoka? Sydämentahdistin? Tekstiviesti? Nämä ovat kaikki kokeiluilla syntyneitä innovaatioita.
20.11.2023 14.00 Kokeilun paikka -palvelu päättyy joulukuussa 2023 Uusien ideoiden rahoitusalusta ja rohkeiden kokeilijoiden kohtaamispaikka Kokeilun paikka sulkeutuu. Palvelu on vielä käytössä 18.12.2023 asti. Kokeilun paikka pystytettiin vuonna 2017 osana valtioneuvoston kanslian Kokeileva Suomi -kärkihanketta, ja se on toiminut alkuvaiheen innovaatioiden vauhdittamiseen.
Kokeilun paikka Kokeilun paikka tuo yhteen kokeilijat, sparraajat ja rahaa kokeilujen toteutukseen. Mistä voi tietää, että idea on hyvä? No se on kokeilun paikka!
Kehitä kokeillen, arvioi vaikutukset ja skaalaa toimivat osat on ohjenuoramme vaikuttaviin kehittämisprosesseihin 1 729 Rekisteröitynyttä käyttäjää avoimen innovaation Kokeilun paikka -alustalla, jossa 866 innovatiivista ratkaisua. 363 Kokeiluista skaalaan -pelikirjamme ladannutta toimijaa. 3 Innovatiiviset menetelmät julkishallinnossa -koulutusta.
Selvityksessä esitetään ehdotuksia kokeilujen skaalautumista tukevalle rahoitukselle, hankintatavoille, johtamiselle ja yhteistyölle. Tutustu selvitykseen: Kokeilujen ja julkisten hankintojen välinen tie kaipaa tasoitusta (pdf) (189.8 KB) Lisätietoja: Motiva Oy asiantuntija Elli Saari kokeilut@motiva.fi Palaa otsikoihin
Kokeilut toteutetaan marraskuun 2021 ja helmikuun 2022 välillä. Kokeilujen toteutukseen on varattu 7000 euroa kokeilua kohden. Lisäksi kokeiluiksi valituille tarjotaan asiantuntijatukea nopeiden kokeilujen toteuttamiseen ja verkottumismahdollisuuksia muiden monimuotoisuustyön parissa toimivien tahojen kanssa.
Kokeilujen kiihdyttämöjä, ilmastojohtamisen vertaisoppimista, julkisten hankintojen kehittämisohjelmaa ja nyt viimeisimpänä puurakentamisen vauhdittajaryhmää. Roolini on usein suoraviivaista sihteerintyötä; tapaamisaikojen sopimista, tilaisuuksien järjestämistä ja aineistojen kokoamista niin sanottua fasilitointia eli helpoksi tekemistä.
KOKEILLEN KANSALAISTEN HIILIJALANJÄLKI PUOLIKSI ”Hienoa, että tällainen kokeilun paikka on olemassa! Se mahdollistaa monenlaisten ideoiden testauksen” –Lotta Sorvo, ilmastokokeilija Systeemisten muutosten nopeuttaminen Miksi?
Asukkaat kokeilivat arjen ilmastotekoja Kuopiossa Viksu kuopiolainen -kokeilussa kuukauden ajan. Kokeilun aikana muun muassa suosittiin perunaa ja ohraa riisin sijaan, otettiin lyhempiä suihkuja, ostettiin tavaroita kierrätettynä sekä tehtiin etätöitä. Kokeiluun osallistuneiden 17 kotitalouden hiilijalanjälki väheni kokeilujaksolla keskimäärin 9 prosenttia.