11 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Valmiin talon ilmatiiveys voidaan mitata erityislaitteistolla.
Rakennusten ilmatiiveys on parantunut olennaisesti viime vuosikymmenten aikana uudisrakentamisessa ja nykyään rakennusten ilmatiiveyttä parannetaan myös johdonmukaisesti korjausrakentamisen yhteydessä. Tämä antaa toisaalta ilmanvaihdon ja painesuhteiden hallintaan hyvät lähtökohdat, mutta voi osin myös tuoda haasteita etenkin paine-erojen hallitsemisessa.
Hyvä ilmatiiveys saadaan aikaan huolellisella rakentamisella ja käyttämällä asianmukaisia tiivistystarvikkeita kuivissa, lämpimissä ja pölyttömissä olosuhteissa. Hanki hyvällä lämmöntalteenotolla varustettu ilmanvaihtolaite: Lämmöntalteenottolaite (LTO) ottaa talosta poistettavasta lämpimästä ilmasta lämpöä talteen ja lämmittää sen avulla sisälle tuotavaa raitista ulkoilmaa.
Myös LVI-urakoitsijan on oltava huolellinen läpivientien tekemisessä, jotta ilmatiiveys säilyy.
Uusien rakennuksen hyvä ilmatiiveys antaa ilmanvaihdon ja painesuhteiden hallintaan hyvät lähtökohdat, mutta voi toisaalta myös tuoda haasteita paine-erojen hallintaan, kun pienetkin ilmavirtaerot aiheuttavat tiiviimmässä rakennuksessa suuremman paine-eron. Ilmavirtojen ja painesuhteiden säädöt ja tarkastukset ovat osa rakennuksen normaalia kunnossapitoa.
Ilmatiiveys voidaan saada aikaan tietyillä rakennusmateriaaleilla tai erillisillä ilmansulkukalvoilla tai -papereilla.
Hyvä ilmatiiveys saadaan aikaan huolellisella työllä ja varmistetaan ilmatiiveysmittauksella, joka tehdään nykyään lähes jokaiseen uuteen taloon. Erittäin ilmatiiviissä taloissa erilliset poistot, kuten takka ja liesituuletin, voivat hankaloittaa ilmanvaihdon kokonaisuuden toimista. Nämä pitääkin ottaa jo suunnitteluvaiheessa huomioon, jotta ongelmilta vältyttäisiin.
Hyvä ilmatiiveys saadaan aikaan huolellisella työllä ja varmistetaan ilmatiiveysmittauksella, joka tehdään nykyään lähes jokaiseen uuteen taloon. Ilmanvaihdon toiminta perustuu paine-eroihin Ilma virtaa suuremmasta paineesta pienempään.
Levyjen reunat tiivistetään palkkeihin ja seinän rimoihin solupolyuretaanivaahdolla. 1 2 3 4 2019 Energiatehokas rakentaminen - Puutalon liitokset 8 Puurankatalon välipohjan ja ulkoseinän liitos - seinän ilmatiiveys höyryntiiviillä solumuovieristyslevyllä Seinänhöyrynsulku-levyyn tehdään välipohjapalkkeja varten aukot.
Rakenteiden ilmatiiveys ja energiatehokkuus 4.1 Rakennusten energiatehokkuus Rakennusten energiatehokkuuden keskeisimpiä tekijöitä ovat lämmöneristeiden määrä ja rakenteiden ilmatiiveys sekä talotekniikan oikeanlainen toiminta. Lämmöneristeen määrä on nykyään ulkoseinissä noin 200 millimetriä ja yläpohjissa noin 400 millimetriä mineraalivillaa.