Siirry sisältöön

95 hakutulosta

Esimerkiksi tulossa oleva kattoremontti kannattaa toteuttaa ennen aurinkopaneeleiden asentamista katolle ja katemateriaalin valinnassa kannattaa huomioida aurinkopaneeleiden kiinnitys sekä varauksena myös johdotusten vieminen katolta sähkökeskukselle/invertterille.
Parannusehdotus näille molemmille alueille on rakennusmateriaalien valinta. Puurakentamista voisi edistää vahvemmin ja lisätä sen painoarvoa suunnittelussa.
Talossa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä. Viljanmaat ehtivät tehdä lämmitysjärjestelmän vaihdoksen jo ennen valtionavustuksen tuloa, mutta remontin kotitalousvähennykset he hyödynsivät.
Tutustu tapahtumatarjontaan ja ilmoittaudu mukaan järjestäjän verkkosivuilla Energianeuvonnasta saat vastauksia kysymyksiisi muun muassa seuraavista aiheista: lämmitysjärjestelmän valinta, vaihto ja energiatehokkas lämmitys uusiutuvan energian käyttöönotto ja hyödyntäminen asumisen sähkönkulutus ja laitteiden energiatehokas käyttö kestävät hankinnat ja energiansäästö energiatehokkuuden
Tehostamistoimien valintaan ja mitoitukseen tarvitaan hyvät lähtötiedot kulutuksesta ja sen jakautumisesta. Energiayhtiön tarjoama tuntikohtainen kulutustieto ja sen analysointi antavat hyvän pohjan, mikäli esimerkiksi lämmityslaitteiden mittarointiin ei haluta mennä.
Aurinkolämpöjärjestelmän mitoituksen perustietoja: kohteen kokonaisenergian tarve ja sen vaihtelut, asukasmäärä, tekniset tiedot asennuspaikasta, saneerauskohteessa nykyinen lämmitysjärjestelmä ja mahdollinen vesivaraaja. Lisäksi suunnittelijan on perehdyttävä rakennuksen LVI- ja arkkitehtipiirustuksiin sekä saneerauskohteessa nykyiseen veden- ja lämmönkulutustietoihin.
Taloudellisen kannattavuuden ohella PTS-ehdotukseen sisällytettävien energiatoimenpiteiden valinnassa huomioidaan mahdollinen asumisen laadun paraneminen sekä rakennuksen valmiudet sopeutua ilmastonmuutokseen. Motiva laati mallin kuvauksen ympäristöministeriön rahoituksella.
Tässä esimerkkikohteessa vaihtui kylpyhuoneen termostaatti Energiatehokkaimman käytön onnistumiseksi on löydettävä mahdollisimman alhaiset käyttöajan ja poissaolon lämpötilatasot sekä oikeat valinnat aikaohjaukseen. Näiden asettelu ei todennäköisesti onnistu yhdellä kertaa vaan lämpötiloja ja aikoja on hienosäädettävä matkan varrella.
Järjestelmän valinnassa kannattaa suosia tekniikoita, jotka käyttävät avoimia rajapintoja ja ovat toistensa kanssa yhteensopivia. Myös mahdolliset tietoturvariskit on syytä ottaa huomioon ja varautua niihin jo hyvissä ajoin. Olosuhdemittaukset ja huoneiston sisällä tapahtuvat mittaukset Yksittäisen huoneiston sisällä tyypillisin mitattava suure on lämpötila.
erilaisten rakennusten tyypillisten lämpökuormitusarvojen ja kuumavesitarpeen määrittely energiankulutuksen perusteella sekä lämpöpumpun kapasiteettitarpeen määrittely kuumavesituotannon lämpökuormituksen, rakennuksen lämpöä varastoivan massan ja keskeytymättömän virransaannin perusteella, sekä kyky määrittää paisuntasäiliön komponentit ja sen koko sekä yhdistää laitteisto toiseen lämmitysjärjestelmään