124 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Laitteen sammuttaminen jo muutaman päivän ajaksi säästää enemmän energiaa kuin mitä uudelleen jäähdytys vaatii, etenkin jos mökille tultaessa ruuat ovat jo valmiiksi viileitä eikä niitä tarvitse jäähdyttää. Sammuttaminen ei vaikuta myöskään laitteen käyttöikään, sillä normaalistikin jääkaappi sammuttaa ja käynnistää itseään toistuvasti.
Tutustu käytön ajoittamisen mahdollisuuksiin, mikäli kotonasi on seuraavanlaista tekniikkaa: käyttöveden lämmitys sähköllä, sähkölämmitys (myös lämpöpumput), sähköauto, koneellinen ilmanvaihto ja jäähdytys, kylpyhuoneen mukavuuslattialämmitys, sähkökiuas tai muu paljon sähköä kuluttava laite.
Ilmanvaihdon säädöt talviasetuksille Lämmityskauden käynnistyessä on varmistettava, ettei samanaikainen lämmitys ja jäähdytys ole mahdollista.
Tarkista sekä automaatiojärjestelmästä että paikan päällä huoneissa, etteivät lämmitys ja jäähdytys toimi samanaikaisesti. Seuraa jäähdytyksen toimintaa myös talvella ja arvioi, miksi silloinkin tarvitaan koneellista jäähdytystä, vapaajäähdytystä tai kaukojäähdytystä. Omistaja: Järjestelmän käyttöönotto vaatii jo varhain myös kiinteistöhuollon osallistumista.
Viilennys ja jäähdytys ilmalämpöpumpulla Ilmalämpöpumpun käyttö tilojen jäähdytyksessä on yleisin ja tehokkain tapa. Poistettava ylilämpö siirretään yleensä ulkoilmaan. Yleensä jo asteen tai parin viilennys riittää tekemään sisäilman miellyttäväksi, koska huoneilmasta poistuu samalla myös kosteutta.
Varmista, että kiinteistön lämmitys ja jäähdytys eivät ole yhtä aikaa käytössä käyttämällä patteriverkoston kesäsulkuja tai varmistamalla lämmitysverkostojen säätökäyrien oikeat tasot. 5. Käytä yötuuletusohjelmia ilmanvaihdon toiminnassa. Näin varmistat, että koneet käyvät vain tarpeen mukaan kun ulkoilman olosuhteet ovat oikeat sisälämpötilaan nähden.
Tämäkin järjestelmä on huonekohtainen, mutta jäähdytys on erillään varsinaisesta ilmanvaihdosta. Kun laitteiston laatu on selvillä, on mahdollista antaa käyttäjille tarkempaa ohjeistusta.
Jäähdytys lisää rakennuksen energiankulutusta ja syö säästöjä, joita lämmityskäytössä on mahdollisesti saatu talven aikana. Ilmalämpöpumppu ei sovellu rakennuksen ainoaksi lämmityslaitteeksi, koska sen tuottama lämpöenergian määrä vähenee pakkasten kiristyessä.
Alalla on hyötyä kokonaisuuksien hahmottamisesta: tarpeen on pystyä ymmärtämään isoja, laajoja kokonaisuuksia: ymmärtää koko energia- ja kiinteistöpuolesta, miten automaatio, ilmanvaihto, lämmitys, jäähdytys toimii laaja-alaisesti vaikuttaen toisiinsa. LVI-suunnittelussa esim. ymmärrys siitä, miten muut järjestelmät vaikuttavat omaan suunniteltavaan kokonaisuuteen.
Poikkeavien kuluttajien osalta esitetään myös arvio syistä, jotka ovat johtaneet poikkeaman syntymiseen. 3.4 3.4.1 Jäähdytysjärjestelmät Ilmanvaihdon ja huonetilojen jäähdytys Ilmanvaihdon jäähdytys Kuvaus ilmanvaihdon jäähdytyksen toteutuksesta ja energiantehokkuudesta (jäähdytys- ja sähkötehot, ohjaus- ja säätötavat, asetusarvot, lauhdelämmön talteenotto, vapaajäähdytyksen hyödyntäminen