53 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Lue lisää 9.3.2020 Reilu siirtymä kiertotalouteen kunnissa Reilu kiertotalous kunnissa -hanke selvittää sosiaalisen kestävyyden ja kiertotalouden yhtymäkohtia ja nostaa esiin vaikuttavia esimerkkejä ja kehityskohteita suomalaisista kunnista.
Kiertotalous tarjoaa ratkaisuja kaikkiin näihin haasteisiin. Tehtävää on paljon, sillä Suomi on kiertotaloudessa korkeintaan eurooppalaista keskikastia.
Myös Kiertotalous-Suomi sivuston ylläpitämä lista vähähiilisen kiertotalouden rahoitusmahdollisuuksista ja -lähteistä on linkattu tähän listaan. EU-rahoitusneuvonta (Business Finland) Tietoa Euroopan unionin avustuksista, lainoista, takauksista, pääoma-sijoituksista, tuista ja julkisista hankinnoista, sekä ohjaa ja neuvoo niiden käytössä.
Kiertotalous on talouden ja ympäristöpolitiikan seuraava loikka, joka auttaa myös hillitsemään luontokatoa ja ilmastonmuutosta.
Myös Kiertotalous-Suomi sivuston ylläpitämä lista vähähiilisen kiertotalouden rahoitusmahdollisuuksista ja -lähteistä on linkattu tähän listaan. EU-rahoitusneuvonta (eurahoitusneuvonta.fi) Tietoa Euroopan unionin avustuksista, lainoista, takauksista, pääoma-sijoituksista, tuista ja julkisista hankinnoista, sekä ohjaa ja neuvoo niiden käytössä.
Lue lisää 14.4.2020 TEM: Suomi toimitti pitkän aikavälin päästövähennysstrategian komissiolle Suomi on toimittanut Euroopan komissiolle Pitkän aikavälin strategian, jossa kuvataan päästövähennysskenaarioita ja niihin liittyviä vaikutusarvioita vuoteen 2050 asti. Laadittujen skenaarioiden lähtökohtana on pyrkimys saavuttaa hiilineutraalius vuonna 2035.
Vihreän julkisen rakentamisen hankintaopas, Vähähiilinen rakentamisen hankintakriteerit, Kiertotalous julkisissa purkuhankkeissa hankintaopas, Kiertotalouskriteerit rakennetun ympäristön hankkeille.
Lue lisää 6.10.2021 Rakentamisen muovit -verkkokoulutuksen infotilaisuudet käynnistyvät Rakentamisen kiertotalous etenee monella rintamalla, mutta muovien kierrätys ei ole vielä rakentamisen arvoketjussa arkipäivää.
Kiertotalous tarjoaa ratkaisuja kaikkiin näihin haasteisiin. Tehtävää on paljon, sillä Suomi on kiertotaloudessa korkeintaan eurooppalaista keskikastia.
Kiertotalous tehostaa resurssien ja materiaalien käyttöä niin, että raaka-aineet ja niiden arvo säilyvät kierrossa. Materiaalien hukkaaminen ja jätteen syntyminen minimoidaan. Sitra on laskenut, että kiertotalous olisi Suomelle 1,5 2,5 miljardin euron arvonlisäyksen kokoinen mahdollisuus. Kiertotalouden ympärillä on käynnissä useita tutkimus ja kehityshankkeita.