Siirry sisältöön

372 hakutulosta

skenaario ................................................... 58 3.4.2 Öljylämmityksen kehityksen herkkyystarkastelut ................................................... 59 3.4.3 Lämmitysöljyn käytön puolittaminen 2030 mennessä ............................................ 61 3.5 Maalämmön markkinaehtoinen yleistyminen ......................................................... 62 5 3.6 Lämmitys
M euro hyötysuhde kierrosta minuutissa vuosi celsius-aste, lämpötilan yksikkö kloorattu ja/tai fluorattu hiilivety (Chlorofluorocarbon) lämpökerroin (Coefficient of Performance), lämpöpumppujen hyötysuhteen, yksikkö, =hyötylämpöteho/käyttöteho lämpötilaero gigawatti, tehon yksikkö gigawattitunti, energian yksikkö kelvin, lämpötilan yksikkö Motivan katselmointitoiminta lämpöpumppu lämmitys
Vapaajäähdytys maaputkistoa käyttäen soveltuu erityisen hyvin maalämpöpumpun yhteyteen, koska samaa liuosputkistoa voidaan käyttää sekä lämmitys- että jäähdytystarkoitukseen.
Vapaajäähdytys maaputkistoa käyttäen soveltuu erityisen hyvin maalämpöpumpun yhteyteen, koska samaa liuosputkistoa voidaan käyttää sekä lämmitys- että jäähdytystarkoitukseen.
Prosessien lämpövirrat voi usein jakaa kolmeen osaan: • prosessiin tuotaviin (lämmitys) • prosessista poistettaviin (jäähdytys) sekä • prosessin sisäisiin lämpövirtoihin. Yleensä prosessin taserajan ulkopuolella tapahtuva lämmönsiirtopintojen likaantuminen ei riipu teollisuuden alasta, kun prosessin sisällä tilanne on päinvastainen.
Tyypillisille 50–60 % kosteudessa olevien biopolttoaineiden kuivausprosessit koostuvat siis pitkälti lämmitys- ja vakiokuivumisvaiheesta kun loppukosteus pysyy lähellä kriittistä kosteuspitoisuutta.
Jos ilmavirta on alle 0,5 m3/s, voidaan kiinteitä mittauslaitteita korvata siirrettäville laitteille sopivilla mittausyhteillä. 3.1.3.4 Ilmanvaihtokoneiden lämmitys- ja jäähdytyspattereiden tulo- ja lähtöpuolelle asennetaan lämpömittarit.
Neuvonnan aihealueita ovat 1) energiatehokas ja ilmastoystävällinen lämmitys, 2) tarpeenmukainen ja joustava sähkön käyttö, sekä 3) kestävä asuminen ja hankinnat.
Automaatio- ja ohjausjärjestelmä on asennettava teholtaan yli 290 kW lämmitys- ja ilmastointijärjestelmiin 2025 mennessä ja korjattaviin rakennuksiin 2021 lähtien. Rakennusten teknisille järjestelmille tullaan asettamaan järjestelmävaatimukset koskien kokonaisenergiatehokkuutta, oikeaa asentamista sekä asianmukaista mitoitusta, säätämistä ja ohjaamista.
Työ tehdään toisin sanoen alhaalta ylöspäin suuntautuvana prosessina, jolloin ensin laaditaan sektorikohtaiset suunnitelmat (liikenne, maatalous, rakennusten lämmitys, jätehuolto, fluoratut kasvihuonekaasut eli F-kaasut, työkoneet).