Siirry sisältöön

53 hakutulosta

Äänekosken alueella tuotetaan sähköä vesivoimalla. Vuonna 2014 vesivoimalla on tuotettu 39 GWh sähköä ja vuonna 2016 sähköä tuotettiin vesivoimalla 59 GWh. Pientalojen määrä on hieman lisääntynyt tänä aikana kuten myös liikenteen rakennusten määrä. Hoitoalan, opetusrakennusten ja varastorakennusten määrä oli myös lisääntynyt.
Uusiutuvalla energialla tarkoitetaan muista kuin fossiilisista lähteistä peräisin olevaa energiaa: tuuli- ja aurinkoenergia geoterminen energia (maaperän pinnan alle varastoitunut lämpö) ympäristön energia (ilma, pintavesi, jätevesi) vuorovesi- ja aaltoenergia ja muu valtamerienergia vesivoima biomassa, kaatopaikoilla ja jätevedenpuhdistamoissa syntyvä kaasu ja biokaasu Energian alkuperätakuu
Porvoon Energian lisäksi Porvoossa toimii vesivoimayhtiö, Oy Drägsby Vattenkraft - Treksilän vesivoima Ab.
Ruotsissa ja Itävallassa uusiutuvan energian tuotannosta merkittävä osa on vesivoimaa. EU:n tavoitteet uusiutuvalle energialle määritellään suhteessa energian loppukulutukseen. Tällä tavoin laskettuna osuus Suomessa on ollut noin 3–5 prosenttiyksikköä korkeampi kuin energian kokonaiskulutuksesta laskettu osuus.
Energiamurros vaatii rakennetun ympäristön ja uusiutuvan energian osaajia, joilla on hallussa uudet energiateknologiat, kuten tuulivoima, vesivoima, aurinkoenergia, lämpöpumput ja vihreä vety. Osaajat kasvavat sähkö-, LVI- ja energia-alaan liittyvien koulutuspolkujen kautta. ”Uusia tekijöitä ja suunnittelijoita tarvitaan, jotta jatkossakin on osaavaa työvoimaa saatavilla.
Petteri Orpon hallitusohjelman mukaan energiajärjestelmälle tärkeän säätökykyisen vesivoiman toimintaedellytyksiä vahvistetaan ja pumppuvoimahankkeiden toteutumista edistetään. Asetusmuutos mahdollistaakin nyt myös vesivoimahankkeiden tukemisen energiatuella.
Uusiutuvia energialähteitä ovat tuulienergia, aurinkoenergia, ilmalämpöenergia, vesivoima, biomassa, geo- ja hydroterminen energia sekä kaatopaikka-, jätevedenpuhdistamo- ja biokaasut. Alkuperätakuu edistää uusiutuvan energian käyttöä Alkuperätakuujärjestelmällä halutaan edistää uusiutuvan energian käyttöä ja varmistaa alkuperän luotettavuus. Samalla kuluttajansuoja paranee.
Vuosi xxxx Sinisellä merkittyjen solujen arvot lasketaan Nykytilanne Ehdotettujen toimenpiteiden jälkeen Tyyppi GWh/a % GWh/a % CO2-muutos tonnia/a Öljy 0% 0% Turve 0% 0% Kivihiili 0% 0% Maakaasu 0% 0% Muut uusiutumattomat 0% 0% Uusiutumattomat yhteensä 0 0% 0 0% - Puupolttoaineet 0% 0% Peltobiomassat 0% 0% Biokaasu 0% 0% Jätepolttoaineet 0% 0% Tuulivoima 0% 0% Aurinkoenergia 0% 0% Vesivoima
Tärkeimmät sähköntuotannon energialähteet Suomessa ovat ydinvoima, vesivoima, tuulivoima, kivihiili, maakaasu, puupolttoaineet ja turve. Sähkön hintakilpailu ja päästökauppa voivat tuntua kuluttajista vierailta, mutta niillä huolehditaan siitä, että kulutettu sähkö on tuotettu mahdollisimman puhtaasti ja edullisimpaan mahdolliseen hintaan.
Suomessa säätövoimana toimivat pääasiassa vesivoima sekä naapurimaista ostettu sähkö. Yhteispohjoismaisten sähkömarkkinoiden sähköpörssi (NordPool) voi tasapainottaa tuotannon ja kulutuksen lyhytaikaisia vaihteluja. Tekniikan kehittyminen mahdollistaa myös enenevässä määrin kuluttajien (sekä isojen että pienten) osallistumisen sähkön tasapainottamiseen joustamalla omaa kulutustaan.