Siirry sisältöön

82 hakutulosta

Parannukset teknisiin järjestelmiin: Automaation lisääminen lämmityksen tai ilmanvaihdon ohjaamiseen Huoneistokohtaisen lämpötila- ja kosteusanturoinnin lisääminen Ilmanvaihdon lämmöntalteenoton ja ilmanvaihdon tarpeenmukaisuuden parantaminen Ilmanvaihtokoneen uusinta Korvausilmaventtiilien lisääminen, jos puuttuvat Koneelliseen tulo- ja poistoilmanvaihtoon siirtyminen (perusparannus
parantaminen, opastaa teknistä henkilökuntaa käyttämään laitteita ja järjestelmiä energiatehokkaasti, löytää mahdollisuudet uusiutuvan energian hyödyntämiseen, auttaa vähentämään toiminnan hiilidioksidipäästöjä.
sekä arvioi kytkennän ympäristönäkökohtiin • Tuo esille materiaalien käytön suorat ja välilliset kustannukset sekä säästömahdollisuudet toimipaikka-, prosessitai tuotantolinjakohtaisesti • Esittää materiaalivirrat visuaalisesti (Sankey-diagrammi) • Tähän mennessä toteutetuissa katselmuksissa löydetty säästöpotentiaali 300 000 – 1 milj. euroa/ vuosi • Käynnistää jatkuvan kehitysprosessin
Koulutus on Jatkuvan oppimisen ja työllisyyden palvelukeskuksen JOTPAn rahoittama. Tervetuloa mukaan koulutuksiin Koulutuskokonaisuuden ensimmäinen osa alkoi keväällä 2024. Seuraavien kurssien ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä.
Energiatehokkuus korjaushankkeissa Suurimmassa osassa korjaushankkeita on mahdollista ottaa huomioon energiatehokkuuden parantaminen.
Hinnan osuus on noin puolet, muu koostuu kaluston laatuun kuten päästöihin liittyvistä seikoista. (2011) HSL – Kokonaistaloudellisuus ratkaisee (pdf) (1.2 MB) Energiatehokkuus tuo kilpailukykyä Kuljetusalaan kohdistuva paine energiatehokkuuden parantamiseksi ja hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi kasvaa jatkuvasti.
Ruokahävikin vähentäminen ja energiatehokkuuden parantaminen ovat tärkeitä tavoitteita, joita kehitetään jatkuvasti. Hankintalaki ei estä ympäristöasioiden huomiointia Tarja Österbergin mielestä osittain monitulkintainen hankintalaki tekee vastuullisuuden edistämisestä välillä haastavaa. – Lain vaatimukset eivät aina ole selkeitä ja niissä on jonkin verran tulkinnanvaraa.
Tältä pohjalta yrityksen on helppo lähteä toteuttamaan parannustoimenpiteitä ja saattaa ne osaksi toimintansa jatkuvaa parantamista. – Nyt kolme vuotta katselmuksen jälkeen tuotteiden ylipaino on vähentynyt noin 10–15 prosenttia ja rouhetta syntyy noin 10–20 prosenttia vähemmän vuodessa.
Materiaalitehokkuuden parantaminen tuo teollisuusyrityksille merkittäviä, jopa miljoonaluokan säästöjä ja pienentää yrityksen ympäristökuormitusta. Parhaiten yrityksen toiminnassa syntyvään hävikkiin päästään kiinni materiaalikatselmuksella, jonka tekee siihen koulutettu katselmoija.
kpl hankkeita tällä sopimuskaudella • Sähkön-, lämmön- ja polttoainesäästöä • Ilman tukia toteutettu (sis takaisinmaksuvaateet vs tukipolitiikka) • Edellisellä sopimuskaudella vastaavat tulokset Merkittävät säästöt investoinneilla • Paperikoneen kenkäpuristin 2017 • Energiatehokkaat hiontapinnat massanvalmistuksessa • Kaukolämmön paluuveden lämmitys hukkalämmöllä 2023 (esimerkki) Jatkuva