Siirry sisältöön

8 hakutulosta

Näytä hakutuloksia aihealueittain
Ikkunoiden energialuokitus Ikkunoiden energialuokituksen tarkoituksena on helpottaa rakentajien ja remontoijien tekemää vertailua eri ikkunaratkaisujen välillä. Ikkunoiden energialuokitus on valmistajille vapaaehtoinen. Energialuokituksessa ikkunalle lasketaan vertailuluku, joka kertoo kuinka paljon ikkunarakenne aiheuttaa lämmitystarvetta vuodessa.
Jos näet houkuttelevan tarjouksen sopivista ikkunoista, tarkista ennen tilaamista ikkunan energiatehokkuustaso Motivan verkkopalvelun Ikkunoiden energialuokitus -sivuilta, josta löydät tietoa myös ikkunoiden hankinnasta ja ikkunoiden teknisistä termeistä, luettelot energiamerkinnän saaneista ikkunoista sekä tarjouspyyntömallin ikkunaremontin tilaamista varten.
Kun taloon valitaan parhaimpia ikkunoita, saadaan ikkunoiden suuntauksessakin enemmän vapauksia eikä ilmansuunnalla ole niin suurta merkitystä energiatehokkuuden kannalta. Hyvät ikkunat parantavat myös talon äänieristystä. Suomessa on käytössä vapaa-ehtoinen ikkunoiden energialuokitus, joka auttaa rakentajia ja remontoijia valitsemaan energiatehokkaimmat ikkunat.
Motiva on laatinut laskurin osana Ikkunoiden energialuokitus -projektia, jota rahoittaa Puutuoteteollisuus ry. Ikkunoiden uusimisen energialaskuri (xlsx) (16 KB) Ikkunoiden energialuokitus on kehitetty, jotta kuluttajat voisivat mahdollisimman helposti vertailla eri ikkunamallien energiatehokkuutta.
Ikkunoille annetaan kodin kylmälaitteista tuttu energiamerkki, jossa ikkunat jaetaan energialuokkiin asteikolla A++ – G. Ikkunoiden energialuokitus on valmistajille vapaaehtoinen. Lue lisää: Ikkunoiden energialuokitus
Luokitussäännöt Ikkunoiden energialuokitus on vapaaehtoinen järjestelmä, jolla informoidaan ostajia ikkunoiden energiateknisistä ominaisuuksista. Järjestelmään voivat liittyä kaikki kotimaiset ja ulkomaiset ikkunavalmistajat.
Rakennuksen energialuokitus pohjautuu laskettuun energiatehokkuuden vertailulukuun eli E-lukuun (kWh/m 2 /vuosi). E-luku on energiamuotojen kertoimilla painotettu rakennuksen vakioituun käyttöön perustuva vuotuinen ostoenergiankulutus lämmitettyä nettoalaa kohden.
Ikkunoiden sijainti rakennuksessa vaikuttaa siten, että korkealla oleviin ikkunoihin ja kattoikkunoihin taivaan lämpötila vaikuttaa enemmän kuin ensimmäisen kerroksen ikkunoihin, minkä vuoksi korkealla sijaitsevissa ikkunoissa tiivistymisriski on suurempi. Kosteuden tiivistyminen ulkopintoihin ei vaikuta ikkunoiden kestävyyteen.
1