Siirry sisältöön

21 hakutulosta

Energiatehokas rakentaminen – pilottikoulutukset 2015 Hankkeessa syntyvää energiatehokkaan rakentamisen materiaalia testattiin vuoden 2015 alussa järjestetyissä kaksipäiväisissä pilottikoulutuksissa. Kurssikonseptia kehitti ja koulutuksen toteutti TTS (Työtehoseura). Koulutuksia järjestettiin sekä rakennusalan opettajille että rakennustyömaiden työntekijöille.
Hankkeen toteuttaja suoraan urakoitsijalle Suositellaan sovittavan, mikäli halutaan osakkaiden vastuulle Käyttäjä kulutuksen mukaan Ohje sähköautojen latauspisteiden toteuttamiseksi, Kiinteistöliitto Osakashallintaiset autopaikat Hankkeen tyyppi Päätöksenteko Rakentaminen Huolto- ja ylläpito Sähkö Taloyhtiön hanke, jos kaikki osakkeet tuottavat oikeuden myös autopaikkaan Yksinkertainen
KIRAilmasto: Business Finlandin viimeisen rahoitushakukierroksen avaus (kirailmasto.fi) Rakentaminen tuottaa noin kolmanneksen Suomen ilmastopäästöistä Rakentaminen tuottaa noin kolmanneksen Suomen ilmastopäästöistä ja vaikuttaa välillisesti monen muun alan päästöihin.
Vihreä rakentaminen 3. Siirtyminen vähähiiliseen liikkumiseen 4. Kestävä ruokahuolto 5. Vähähiilinen lääketeollisuus 6. Kiertotalouden edistäminen 7.
Neuvoston tiedote 13.12.2023: Lisätietoja: ympäristöministeriö Rakennukset ja rakentaminen -yksikön johtaja Kirsi Martinkauppi puh. 0295 250 177 kirsi.martinkauppi@gov.fi Palaa otsikoihin
Energialuokitettujen ikkunamallien E-arvoja löydät myös ikkunoiden energialuokituksen sivulta: https://www.motiva.fi/koti_ja_asuminen/rakentaminen/ikkunoiden_energialuokitus/luokitellut_ikkunat Taulukko: Ikkunoiden energialuokat ja niiden E-arvorajat, sekä energialuokkaa edustava esimerkinomainen ikkunatyyppi Energialuokka E-arvo (kWh/m2) Esim. nelilasinen puu-alumiini-ikkuna, jossa
Tässä ideoinnissa kestäviin kulutustottumuksiin kohdistuva tekeminen ja vähähiilinen rakentaminen selvästi saivat kannatusta kunnista. Fisu-verkosto toimii aktiivisesti ja tiiviissä yhteistyössä. Kunnat kokivat, että olisi hyvä saada kasvatettua verkoston kokoa saaden lisää edelläkävijäkuntia mukaan tekemiseen.
Nyt näkee selvästi, laajassa kuvassa, että vaikka rakentaminen sakkaa, niin energia- ja energiatehokkuuspuolella työmäärä kasvaa kokoajan. Kiinteistöjä pitää remontoida ja uudistaa.
Vaikuttavuusketjun rakentaminen kannattaa tehdä järjestelmällisesti. Ensin on ymmärrettävä, millaisen ilmiön kanssa toimitaan ja mitä juurisyitä kehityksen takana on. Tähän tarvitaan usein tutkimustietoa, data-analyysia sekä asiantuntijatietoa.