Siirry sisältöön

28 hakutulosta

Harjoitustyötä on toteutettu reilun viiden vuoden ajan, ja sen avulla on kerätty onnistuneesti hyödyllistä tietoa kuluttaja-asiakkaiden osaamisesta, ymmärryksestä ja kiinnostuksesta kodin energiankäyttöön ja uusien ratkaisujen käyttöönottoon. Lisäksi on saatu tarkempaa tietoa kotien laitekannasta.
Teollisuuden energiankäyttöä kuvataan Tilastokeskuksen tilastoihin perustuvien lukujen avulla.
Suurin osa energiankäytöstä on polttoaineita (Kuva 4.10), mutta huomionarvoista on, että vain hyvin pieni osa niistä on tuotettu fossiilisilla polttoaineilla. Kuva 4.10 Metsäteollisuuden erityspiirteitä ja energiankäytön kulutusjakauma.
Energiavaltaisen teollisuuden joukossa ovat yritykset, joiden energiankäyttö on vuosittain yli 100 GWh. On hienoa, että energiatehokkuuden johtamisen hankkeeseen osallistuu yrityksiä monilta hyvin erilaisilta toimialoilta ja eri puolilta Suomea. Koskisen on kansainvälinen puutuotteiden ja puunjalostuksen erikoisosaaja. Koskisen toimintaa on Järvelässä ja Hirvensalmella.
Motiva pyrkii jakamaan avoimesti puolueetonta tietoa ja neuvomaan kuluttajia tehokkaammasta energiankäytöstä ja energiatehokkuutta parantavista investoinneista. Kestävien ratkaisujen ja energiatehokkaiden toimintamallien kautta edistetään kokonaisvaltaisesti ympäristön hyvinvointia ja lisäksi muodostuu kustannussäästöä.
On myös huomioitavaa, että esimerkiksi puutuoteteollisuuden pölynpoistoratkaisuissa suodatettu ilma saatetaan palauttaa takaisin tuotantotilaan, mikä onkin energiankäytön kannalta järkevää. Ilmaa saatetaan myös suodattaa 1 kierrättämällä ilmaa erillisten suodatinlaitteiden läpi.
Liitteessä esitetään myös kohteen nykyinen energiankäyttö, energiakustannukset sekä ulkoistetut ja kunnallistekniset liitynnät. Kohteeseen on mahdollista tutustua paikan päällä pp.mm.vvvv kello xx tai erikseen kohdassa 2 mainitun yhteyshenkilön kanssa sovittavana ajankohtana.
Saatavissa: https://iea.blob.core.windows.net/assets/c3086240-732b-4f6a-89d7db01be018f5e/GlobalEnergyReviewCO2Emissionsin2021.pdf 2 Suomen virallinen tilasto (SVT): Teollisuuden energiankäyttö 2020. [Verkkojulkaisu]. 2021. [Viitattu: 28.9.2022]. Saatavissa: http://www.stat.fi/til/tene/2020/tene_2020_2021-11-01_tie_001_fi.html 3 Fortum Oy. Mikä ihmeen energiamurros?