Siirry sisältöön

66 hakutulosta

Yhtiö on sitoutunut energiatehokkuussopimuksen mukaisesti tehostamaan energiankäyttöään ja edistämään asiakkaiden energiankäytön tehostumista.  Teksti: Sirpa Mustonen Kuvat: Kimmo Haimi Motiva on tuottanut tämän aineiston osana vuosina 2014-2016 toteutettua yhteistyö­ hanketta, jossa tarkasteltiin teollisuuden lämmönsiirron energiatehokkuutta.
Ilman sisältämän typen lämmittäminen vaatii ylimääräistä lämpöenergiaa, mikä lisää polttoaineenkulutusta. energiankäyttöä jopa kymmeniä prosentteja, kun poltossa ei tarvitse lämmittää ilman sisältämää typpeä. Hapen käytöstä aiheutuu investointi- ja käyttökustannuksia, joiden kannattavuus on tarkasteltava tapauskohtaisesti.
Samalla  saadaan  tarkempi  tieto  käytetyn kiinteän polttoaineen määrästä.    3.3 Energian toimituskohteiden energiankäyttö    Mallilan  tehtaan  höyryn‐,  kaukolämmön‐  ja  sähkönkulutukset  on  esitetty  energioina  ja  vaihtelukuvina  liitteessä  1.1.  Vaneri  Oy:n  kaukolämmönkulutus on esitetty vaihtelukuvana liitteessä 1.2. 
. – Tuomo Hurri, Sulzer Pumps Finland Oy Karhulan valimon uunikapasiteetti: 3 isoa ja 4 pientä maakaasukäyttöistä uunia, 3 sähköuunia Käyttölämpötilat: kaasu-uunit: n. 1100 °C, sähköuunit: 300-600 °C Lämpökäsittelyn kesto: 12 tunnista aina kolmesta kuuteen vuorokautta Uunien käyttö: uunit käytössä ympäri vuorokauden, viitenä päivänä viikossa Näin sulzer tehostaa uuniensa energiankäyttöä
Mallilan keskusterveysaseman vuoden 2003 energiankäyttö ja säästöpotentiaali on esitetty taulukossa 1. Taulukossa 2 on esitetty toimenpide-ehdotukset ehdotetussa toteuttamisjärjestyksessä.
On myös huomioitavaa, että esimerkiksi puutuoteteollisuuden pölynpoistoratkaisuissa suodatettu ilma saatetaan palauttaa takaisin tuotantotilaan, mikä onkin energiankäytön kannalta järkevää. Ilmaa saatetaan myös suodattaa 1 kierrättämällä ilmaa erillisten suodatinlaitteiden läpi.
Mikäli tilanne on päinvastainen, jää ilmoitus ylläpito-organisaatiolle usein tekemättä ja johtaa näin liian pitkiin käyntiaikoihin ja tarpeettomaan energiankäyttöön. Jos käyttäjien ja ylläpito-organisaation välillä olisi sovittu säännöllisestä tietojen vaihdosta, voitaisiin tarpeetonta energiankäyttöä pienentää. Taloteknisten järjestelmien huollosta vastaa kaupungin tilakeskus.
Mallilan ala-asteen ja liikuntahallin vuoden 2004 energiankäyttö ja säästöpotentiaali on esitetty taulukossa 1.
Suurimman osan alueen energiankäytöstä käyttää teollisuus 48 %. Energianlähteiden käytössä osansa ottavat myös rakennusten lämmitys (32 %) ja tieliikenne (17 %). Rakennusten lämmityksessä on vielä merkittävä määrä öljy- ja sähkölämmitystä.
Liitteessä esitetään myös kohteen nykyinen energiankäyttö, energiakustannukset sekä ulkoistetut ja kunnallistekniset liitynnät. Kohteeseen on mahdollista tutustua paikan päällä pp.mm.vvvv kello xx tai erikseen kohdassa 2 mainitun yhteyshenkilön kanssa sovittavana ajankohtana.