8 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Maalämmön kokonaishinta riippuu kuitenkin paljon siitä, käytetäänkö vaakaputkistoa vai porataanko tontille lämpökaivo. Maalämpö vaatii myös toimenpideluvan omalta kunnalta/kaupungilta. Yksinkertaistaen voidaan laskea maalämmön säästävän 2/3 sähkönkulutuksessa. Ilmavesilämpöpumpun sähkönsäästö on vähän yli 50 prosenttia.
Vaakakeräysjärjestelmästä poiketen lämpökaivoon perustuva maalämpöjärjestelmä sopii myös pienemmille tonteille. (Motiva 2018d.) Kaupungin rakennusmääräysten ja muiden maalämpöjärjestelmien rakentamista ohjaavien sääntöjen lisäksi seuraavat ympäristöministeriön ympäristöoppaan ohjeetäisyydet olisi kuitenkin huomioitava lämpökaivon sijaintia valitessa (taulukko 30).
Jos tontit ovat pieniä niin välimatkat tärkeisiin kohteisiin pysyvät pieninä, mutta pienet tontit eivät ole paras vaihtoehto ilmastonmuutoksen myötä kasvaviin sademääriin ja tarpeeseen sitoa hulevesiä maastoon.
Suojeltuja rakennuksia on purettu ja siirron jälkeen rakennettu uudelleen samaan paikkaan tätä varten myönnetyllä poikkeamispäätöksellä, joka on kattanut myös muita ko. tontilla tehtäviä rakentamistöitä. Muina huomioina tuotiin esiin: Tapaukset ovat olleet harvinaisia.
Jämsän vaakuna ja sijainti KUVA 3. Jämsän energiatase 9 1.2 Uusiutuvien energialähteiden käytön lisäämismahdollisuudet Kuvassa 3 esitetään yhteenvetona uusiutuvien energialähteiden nykykäyttö ja todetut lisäämismahdollisuudet. Jämsän alueen rakennusten lämmityksen öljyn kulutus on 90 GWh vuodessa. Tämä voidaan periaatteessa korvata kokonaan puupolttoaineilla ja lämpöpumpuilla.
Pihtiputaan vaakuna ja sijainti 3 KUVA 2. Pihtiputaan energiatase 1.2 Uusiutuvien energialähteiden käytön lisäämismahdollisuudet Kuvassa 3 esitetään yhteenvetona uusiutuvien energialähteiden nykykäyttö ja todetut lisäämismahdollisuudet. Pihtiputaan alueen rakennusten lämmityksen öljyn kulutus on 24 GWh vuodessa.
Jyväskylän vaakuna ja sijainti 3 KUVA 2. Jyväskylän energiatase 1.2 Uusiutuvien energialähteiden käytön lisäämismahdollisuudet Kuvassa 3 esitetään yhteenvetona uusiutuvien energialähteiden nykykäyttö ja todetut lisäämismahdollisuudet. Jyväskylän alueen rakennusten lämmityksen öljyn kulutus on 290 GWh vuodessa ja sen rahallinen arvo on noin 21 miljoonaa euroa.
Raportti sisältää DGS:n ohjeistuksen systeeminen sijoittelusta räystäisiin, palomuureihin ja palo-osastointeihin nähden: Aurinkovoimaloiden paloturvallisuus kirjallisuusselvitys 2019-12A.docx www.soleras.fi Page 5-43 • • • • Etäisyys tontin rajaan > 1,25 m (Suomessa suurempi?). Suurin yksittäisen kentän mitta 40x40 m, vähintään 1 m käytävät muihin kenttiin.