Siirry sisältöön

23 hakutulosta

. – Opinnäytetyössäni halusin selvittää, millaiset valinnat tai syy-seuraussuhteet arjen ruokahuollossa lisäävät tai vähentävät kotona syntyvää ruokahävikkiä, Hannele Kiivuori kertoo. Tutkimukseen osallistui viisi lapsiperheen vanhempaa Uudeltamaalta.
Näillä toimilla elintarviketeollisuuden yritykset vähensivät samalla ruokahävikkiä yli 300 000 kiloa, kertoo Motivan asiantuntija Aki Finér . Materiaalitehokkuudella voidaan luonnonvarojen säästämisen lisäksi vähentää ilmastopäästöjä.
Ruokahävikki mitataan päivittäin Compass Group keskittyy materiaalitehokkuuden sitoumuksessaan erityisesti ruokahävikin pienentämiseen. ”Haluamme puolittaa ruokahävikkimme vuoteen 2025 mennessä, kun vertailukohtana on vuoden 2019 taso”, Viljasaari kertoo.
Vuoden 2022 tulokset pähkinänkuoressa: 74 toteutettua materiaalitehokkuutta parantavaa toimenpidettä. 427 tonnia vähemmän ruokahävikkiä. 2,5 miljoonaa € kustannussäästöjä yrityksille.
Ruokahävikkiä ei synny yhtään. Skinpakkauksessa vähemmän muovia Tehokkaan raaka-aineen käytön lisäksi myös yrityksen pakkaus- ja kuljetusratkaisut ovat innovatiivisia ja ympäristötehokkaita.
Vuonna 2022 päivittäistavarakaupan myymälöiden läpi kulkevista elintarvikkeista ruokahävikiksi päätyi noin 1,2 %. Vuonna 2019 vastaava luku oli 1,5 %. 14 8 toimenpidettä 89 000 € laskettuja kustannussäästöjä - t CO2-ekv. vähemmän kasvihuonekaasupäästöjä 374 t vähemmän ruokahävikkiä ja elintarvikejätettä Toimenpiteiden kasvihuonekaasupäästövähenemää ei ole raportoitu.
Juhannusta voi mainiosti juhlia ilman turhaa tuhlausta, ruokahävikkiä tai luonnon rasittamista viettääpä sitä sitten maalla tai kaupungissa. Ekologinen ja kestävä juhannus on tätä päivää. Vältä ruokahävikkiä Juhannusta juhlistetaan usein ystävien tai perheen kera, miten selvitä ruokahuollosta ilman hävikkiä? ‒ Suunnittelu on kaiken A ja O.
Koronakevät vähensi kuluttajien arvion mukaan ruokahävikkiä kotitalouksissa Hävikki-battlen tavoite on taitojen kartuttamisen lisäksi lisätä tietoa ruokahävikistä.
Arla on materiaalitehokkuuden sitoumuksensa puitteissa edistänyt pitkäjänteisesti materiaalitehokkuutta ja sitoutunut tavoitteeseen puolittaa ruokahävikki vuoteen 2030 mennessä. Yhteishyvä-aikakausmedia on tehnyt vuosina 2021–2022 kaikkiaan seitsemän ravitsemussitoumusta.
Kahden tuhannen läpikäydyn yrityksen joukosta tunnistettiin reilu 190 yritystä, jolla oli ruokahävikkiä vähentäviä palveluita tai ratkaisuja. Innovaatiot ryhmiteltiin ruokahävikkiä estäviin palveluihin, vanhenevan ruoan myyntiin tai uudelleenmyyntiin ennen hävikiksi päätymistä, hävikin hyödyntämiseen uusina tuotteina ja hävikkiä tai jätettä vähentäviin pakkausratkaisuihin.