Siirry sisältöön

7 hakutulosta

Lämmönkulutus: Mitataan lämpötila (tilat, päivämäärä ja kellonaika). Arvioidaan lämpötilamäärän sopivuutta. Arvioidaan mahdollisen vetoisuuden syitä (ilmanvaihto ja ikkunat). Arvioidaan vetoisuuden vaikutusta lämpötilaan. Arvioidaan tai mitataan ilmastointilaitteiden äänen voimakkuutta (ei häiritsevä/häiritsevä). Tehdään "Työympäristön viihtyisyys" -kysely.
Miten käyttöveden sisältämän lämmönkulutus lasketaan? Yksinkertaistetusti lämmönkulutus lasketaan kulutetun vesimäärän sekä rakennukseen sisään tulevan kylmän veden ja huoneiston vesikalusteesta tulevan lämpimän veden lämpötilaeron perusteella. Kuka toimittaa tiedon vedenkulutuksesta asukkaalle silloin, kun huoneiston asukas on vuokralainen?
Siten tuulisella säällä lämmönkulutus lisääntyy. Tuulettomissa olosuhteissa säädin vastaavasti vähentää tarpeetonta ylilämmitystä. Tuulisuuden vaikutus lämmöntarpeen lisääntymiseen riippuu todella paljon talon rakenteesta. Tyypillisesti vanhassa, huonokuntoisessa puurunkotalossa tuulisuus lisää energiantarvetta eniten ja uudessa passiivitalossa vähiten.
Esimerkiksi normitettu lämmönkulutus voi antaa liian korkean kulutuksen jonkin kuukauden ajalta. Kulutukset tarkastetaan ensisijaisesti energiayhtiöltä saatavien kulutuslukemien perusteella sekä lisäksi xxx Oy:n XXX-raportoinnin kautta.
Pää‐ tettiin investoida mittalaitteisiin sähkökulutuksen osalta ja lämmönkulutus taselaskea olemassa  olevien lämpötila‐ ja venttiilitietojen perusteella.   Energiatehokkuusryhmä  sai  tämän  mittausprojektin  jälkeen  liikkeelle  useita  odottaneita  energiatehokkuustoimenpiteitä, koska toimenpiteet pystyttiin osoittamaan kannattaviksi mitta‐ ustiedon perusteella. 
Kohteen perustiedot 2 2.1 Tarkastelukohteen lämmönkulutus ja vuosikustannukset H&L-järjestelmän katselmuksessa on käytetty vuoden 2008 kulutus- ja tuotantotietoja. Lämmönkulutusta on tarkasteltu tehtaan kaikkien tuotantolinjojen osalta, voimalaitoksen (HVL) todellisen käyttötilanteen määrittämiseksi.
Suurin haaste hukkalämpöjen hyödyntämisessä on, että lämmönkäyttö on elintarviketeollisuudessa suhteellisen hajautettua: elintarviketeollisuus kokonaisuutena sisältää runsaasti erilaisia osaprosesseja, joiden yksittäinen lämmönkulutus on pientä. [7] Myös alatoimialojen välillä on merkittäviä eroja prosesseissa ja vaatimissa lämpötiloissa, ja yhtenäisten teknologisten ratkaisujen luominen
1