Siirry sisältöön

12 hakutulosta

Lisäeristäminen Peter Lind Rakennusteollisuus ry (pdf) (1.8 MB) Tallenne on saatavilla pyytämällä sen osoitteesta motiva@motiva.fi.
Tyypillisiä korjauksia aikakauden rakennuksille ovat erilaiset rakenteelliset korjaukset, kuten katon ja julkisivun korjaaminen ja mahdollinen lisäeristäminen sekä ikkunoiden korjaaminen tai vaihtaminen energiatehokkaammiksi. Automaation kannalta merkittävässä roolissa ovat kuitenkin rakennusten LVI- ja sähköjärjestelmien sekä tietoliikenneverkon saneeraukset.
Myös rakenteellisen energiatehokkuuden parantaminen auttaa asiaa, muun muassa yläpohjan/julkisivun lisäeristäminen ja ikkunoiden uusiminen mahdollistavat patteriveden lämpötilan alentamisen.
1500 Rakenteet Rakennuksen tiiveysmittaus 4 4 Ikkunat ja ulko-ovet Ulkopintojen huoltomaalaus 8 Ikkunat ja ulko-ovet Ikkunoiden ja parvekeovien uusiminen, toteutetaan julkisivusaneerauksen yhteydessä 0 Yläpohja Yläpohjan kunnostus ja lisäeristäminen 110 Tilat Kellarin teknisten tilojen läpivientien tiivistykset 5 LVI-JÄRJESTELMÄT Lämmitysjärjestelmät Lämmitysremontin suunnittelu 10
Vesikeskuslämmitysjärjestelmän säätäminen ja tukilämmitysmuodot Säädöillä ja eristyksellä lämmitystarve kuriin • Ylä- ja alapohjan sekä ulkoseinien lisäeristys • Ikkunoiden ja ovien uusiminen sekä tiivistys • Ilmanvaihtokanavien ja läpivientien eristys • Ilmanvaihdon puhallintehon ja venttiilin säätö • Lämminvesivaraajan asetusarvojen säätäminen mahdollisimman alas ja varaajan lisäeristäminen
Omakotitalossa keskeisiä energiansäästötoimenpiteitä ovat lisäeristäminen sekä ovien ja ikkunoiden vaihtaminen energiatehokkaiksi. Energian kokonaiskulutuksen kulmakivet Pientalon energiatehokkuus muodostuu rakennuksen, teknisten järjestelmien ja käyttäjän toimien kokonaisuudesta. Tämän kokonaisuuden hallinta on ratkaisevaa, kun tavoitellaan energiansäästöä.
Jos lisäeristäminen on toteutettavissa helposti, sitä kannattaa harkita lämmitystapamuutoksen yhteydessä. Myös vanhat käyttöikänsä päässä olevat lahovikaiset ikkunat kannattaa uusia lämmitystapamuutoksen yhteydessä energiatehokkaisiin. Uusien energiatehokkaiden ikkunoiden valinnassa on apuna ikkunoiden energialuokitus.
Korjaushankkeet ja energiatehokkuuden huomioiminen Energiatehokkuutta voidaan korjaushankkeissa parantaa muun muassa seuraavilla tavoilla: rakenteellinen energiatehokkuus, esimerkiksi ulkoseinien lisäeristäminen tai ikkunoiden vaihto, järjestelmiin liittyvät parannukset, kuten automaation lisääminen tai uudistaminen, vesikalusteiden vaihtaminen vähän kuluttaviin malleihin, sähkölaitteiden
Yläpohjan lisäeristäminen on taloudellisesti kannattava korjaustoimenpide ennen vuotta 1976 rakennetuissa taloissa.