Siirry sisältöön

58 hakutulosta

Oheisille sivuille on koottu Tilastokeskuksen julkaiseman aineiston pohjalta keskeisiä Suomen energiankäyttöön liittyviä tietoja.
KATSELMUKSEN TULOKSIA • Materiaalinkäytön säästötoimenpiteet vaikuttavat myös tuotannon energiankäyttöön • Tunnistettujen toimenpiteiden säästöpotentiaali on vuositasolla merkittävä (noin 0,5 milj. euroa vuodessa ISO 14051 MFCA-laskennan mukaan) Työpajatyöskentely sitouttaa Materiaalivirtojen tarkastelun tekivät Sauli Eerola (päävastuullinen katselmoija) Muovipoli Oy:stä ja Jukka Heiskanen
Hänen mukaansa energiankäyttöä tehostavat ideat tulevat pitkälti tuotantoprosessit perinpohjaisesti tuntevilta omilta työntekijöiltä. Hankkeiden teknisessä suunnittelussa ja toteutuksessa käytetään apuna ulkopuolisia asiantuntijoita.
Atria – hyvää ruokaa resurssiviisaasti Atria tehostaa jo nyt hyvällä tasolla olevaa raaka-aineiden hyödyntämistä ja muun muassa veden- ja energiankäyttöä. Atria – kätevämpi, toimivampi ja vastuullisempi jauhelihapakkaus Atria kehittää innovatiivisesti tuotteidensa pakkausratkaisuja materiaalitehokkaammiksi ja ruokahävikkiä vähentäviksi.
Suunnittelutyöksi eli TEM:n tuen ulkopuolelle luokitellaan työ, jossa − − − saatetaan ajan tasalle olemassa olevaa dokumentaatiota, jolla ei ole keskeistä merkitystä uusiutuvan energiankäytön lisäämistoimenpiteiden selvittämisen kannalta laaditaan toteutus- tai asennuskuvia tavoitteena on tuottaa muuta ns. tarjouspyyntö-tasoista dokumentaatiota Rajanvetona suunnittelutyöhön voidaan
Älyindikaattorin arvo vaihtelee välillä 0–100 %; indikaattorin korkea arvo kertoo siitä, että: rakennuksen energiankäyttö on joustavaa ja sitä voidaan mukauttaa tarjonnan mukaisesti rakennus kykenee varastoimaan energiaa eri tavoin rakennuksen ylläpidossa on mahdollista hyödyntää järjestelmien keräämiä tietoja olosuhteet rakennuksen käyttäjälle pysyvät hyvinä.
Tukea ja rahoitusta tarvitaan myös uusien tuotteiden ja palveluiden kehittämisessä, jotka osaltaan sekä tukevat esim. yritystoiminnan kasvua mutta edistävät myös esim. uusiutuvan energiankäyttöä tai energiamurrosta. Tutkimus: Tutkimusta viedään eteenpäin harkittujen teoria- ja aineistovalintojen kautta, joten teoria on tutkimuksen selvityksestä erottava tekijä.
Kuva 2 Esimerkki raaka-aineiden kuljetusten energiankäytön ja hiilidioksidipäästöjen esittämisestä tuotteittain 14000 12000 10000 8000 6000 4000 2000 0 1000 800 600 MJ / tonni 400 CO2 kg / tonni 200 0 Raaka-aine 1Raaka-aine 2Raaka-aine 3 2.3.5 Kuljetuskaluston tekniset ominaisuudet Energiankäytössä kuvataan kuljetuskaluston, esim. autokaluston keskeiset energiankulutukseen ja päästökuormitukseen
Suurimman osan alueen energiankäytöstä käyttää teollisuus 48 %. Energianlähteiden käytössä osansa ottavat myös rakennusten lämmitys (32 %) ja tieliikenne (17 %). Rakennusten lämmityksessä on vielä merkittävä määrä öljy- ja sähkölämmitystä.
Tulevia rahoitushakuja EU Horisontti -ohjelman Tehokas, kestävä ja inklusiivinen energiankäyttö teeman haut avautuvat 17.9.2024 ja hakuaika päättyy 21.1.2025 Ruokaviraston seuraava tukikierros yksityis- ja julkisoikeudellisille yhteisöille luonnonvara - ja ilmastoyhteistyöhankkeisiin sekä yleishyödyllisiin ympäristö- ja ilmastoinvestointeihin on avoinna 1.10.2024–31.1.2025 Tulevia rahoitukseen