Siirry sisältöön

14 hakutulosta

22.11.2022 8.00 Elintarvikeala vähensi materiaalitehokkuustoimilla 25 miljoonaa kiloa jätettä ja säästi 17 miljoonaa euroa Elintarvikeala on sitoutunut tavoitteelliseen materiaalitehokkuuden parantamiseen yhteisellä Elintarvikealan materiaalitehokkuuden sitoumuksella.
Yritykset voivat kertoa siellä osaamisestaan ja luoda kontakteja – kiertotaloudessa toisen jäte on toiselle arvokas raaka-aine." ”Materiaalitorilla on kattavasti TSV-palveluihin liittyviä tilastoja.
Katselmuksen jälkeen kohdeyritys päättää, mitkä toimenpiteet toteutetaan heti ja mitkä jätetään vielä harkintaan, tai odottamaan tarvittavaa investointipäätöstä. Materiaalikatselmus antaa hyvän pohjan myös jatkuvaan parantamiseen tuottamalla konkreettisia näkökohtia ja toimenpide-ehdotuksia toteutettavaksi pitemmällä aikavälillä.
Suunnitelmaan sisältyy myös esityksiä uusiutuvan energian hankkeiden lupamenettelyiden nopeuttamiseksi sekä aurinkoenergiastrategia, jossa komissio kannustaa jäsenmaita kiihdyttämään aurinkoenergiainvestointeja. ”Uusiutuvan energian tavoitteen nosto on Suomen kannalta mahdollinen, kunhan jäsenmaille jätetään riittävästi kansallista liikkumavaraa valittavien energialähteiden ja keinojen
Kirjoittaja: Suvi Salmela toimii kiertotalouden, materiaalitehokkuuden ja kestävän ruokajärjestelmän asiantuntijana Motivassa. puh. 0400 960 128 suvi.salmela@motiva.fi Lisää aiheesta: Energiatehokkuussopimukset 2017-2025 Elintarvikealan materiaalitehokkuuden sitoumus (Sitoumus2050.fi) Sitoumus2050 Elintarvikeala vähensi materiaalitehokkuustoimilla 25 miljoonaa kiloa jätettä ja säästi
Erilaiset yritykset voivat kertoa siellä omasta osaamisestaan ja luoda kontakteja; kiertotaloudessa esimerkiksi toisen jäte voi olla toiselle arvokas raaka-aine. Aito kilpailu ja avoimuus ovat omiaan lisäämään innovaatiota ja viemään koko alaa eteenpäin.”
Hakemukset jätetään ja jaetaan avoimesti innovaatioalusta Kokeilun paikassa. ”Liikkumisympäristön viihtyisyyttä voi parantaa melko pienillä kustannuksillakin ja nopeasti. Oikein kohdistettuna pienikin parannus voi riittää muuttamaan alun perin epäviihtyisän tai turvattoman ympäristön ratkaisevasti paremmaksi.
Ensimmäisellä kaudella 2019–2021 sitoumukseen liittyneet 17 yritystä onnistuivat vähentämään ruokahävikkiä, muovin käyttöä, jätettä ja kasvihuonekaasupäästöjä. Tuloksiin päästiin prosessien materiaalitehokkuutta parantamalla, sivuvirtoja hyödyntämällä ja kierrätysastetta nostamalla. Erinomaiset tulokset kannustavat toimijoita nyt uudelle sopimuskaudelle.
Verkostoon liittymisen edellytyksenä on ollut, että kunta on valtuuston päätöksellä tai päätöksillään sitoutunut Fisu-verkoston yhteisiin resurssiviisaustavoitteisiin – ei päästöjä, ei jätettä, ei ylikulutusta – ja pyrkii saavuttamaan ne viimeistään vuoteen 2050 mennessä.
aika, toimenpiteet parasta toteuttaa kesäaikaan Ylläpitojakson pituus (seuranta koko hankkeen tma. ajalle vai esim. 5 vuotta) Kohdevalinta - Sisäilmakohteita tai perusparannukseen lähiaikoina meneviä ei lähtökohtaisesti kannata valita ESCO hankkeisiin - Automaatioselvitys ennen tarjouspyyntöaineiston laadintaa, jotta voidaan linjata mitä rakennusautomaatiojärjestelmälle tehdään (tai jätetään