6 hakutulosta
Näytä hakutuloksia aihealueittain
Selvityksessä esitetään ehdotuksia kokeilujen skaalautumista tukevalle rahoitukselle, hankintatavoille, johtamiselle ja yhteistyölle. Tutustu selvitykseen: Kokeilujen ja julkisten hankintojen välinen tie kaipaa tasoitusta (pdf) (189.8 KB) Lisätietoja: Motiva Oy asiantuntija Elli Saari kokeilut@motiva.fi Palaa otsikoihin
Kokeilut toteutetaan marraskuun 2021 ja helmikuun 2022 välillä. Kokeilujen toteutukseen on varattu 7000 euroa kokeilua kohden. Lisäksi kokeiluiksi valituille tarjotaan asiantuntijatukea nopeiden kokeilujen toteuttamiseen ja verkottumismahdollisuuksia muiden monimuotoisuustyön parissa toimivien tahojen kanssa.
Kokeilujen kiihdyttämöjä, ilmastojohtamisen vertaisoppimista, julkisten hankintojen kehittämisohjelmaa ja nyt viimeisimpänä puurakentamisen vauhdittajaryhmää. Roolini on usein suoraviivaista sihteerintyötä; tapaamisaikojen sopimista, tilaisuuksien järjestämistä ja aineistojen kokoamista niin sanottua fasilitointia eli helpoksi tekemistä.
KOKEILLEN KANSALAISTEN HIILIJALANJÄLKI PUOLIKSI ”Hienoa, että tällainen kokeilun paikka on olemassa! Se mahdollistaa monenlaisten ideoiden testauksen” –Lotta Sorvo, ilmastokokeilija Systeemisten muutosten nopeuttaminen Miksi?
Asukkaat kokeilivat arjen ilmastotekoja Kuopiossa Viksu kuopiolainen -kokeilussa kuukauden ajan. Kokeilun aikana muun muassa suosittiin perunaa ja ohraa riisin sijaan, otettiin lyhempiä suihkuja, ostettiin tavaroita kierrätettynä sekä tehtiin etätöitä. Kokeiluun osallistuneiden 17 kotitalouden hiilijalanjälki väheni kokeilujaksolla keskimäärin 9 prosenttia.
Pakkauksille on paikkansa erityisesti elintarvikkeiden suojaamisessa, mutta esimerkiksi Take Away -ruoan kulutuksen kasvu ja verkkokaupan lisääntyminen ovat lisänneet pakkausjätteen määrää. Myös esimerkiksi tekstiilijätettä syntyy Suomessa vuosittain huimat 70 miljoonaa kiloa.