Siirry sisältöön

6 hakutulosta

Venttiilien käyttö Saunan löylyhuoneen poistoilmaventtiili on tavallisesti käsin säädettävä. Sitä voidaan pienentää saunan lämmittämisen ajaksi ja säätää sopivaksi saunomisen ajaksi, jotta kiukaan lämpöä ei poistu liikaa ilmanvaihdon mukana. Saunomisen jälkeen venttiili avataan, ja saunan kuivuttua venttiilin asentoa voidaan jälleen pienentää.
Samoin paperit ja kartongit viedään mieluummin kierrätykseen kuin saunan uuniin. Vältä juhannusruuhkat Hyvän alun juhannukseen saat välttämällä hermoja syövät juhannusruuhkat. Tämä voi pelastaa myös juhannustunnelman. ‒ Jos lähdet reissuun omalla autolla, vältä ruuhka-aikoja ja lähde mahdollisuuksien mukaan päivää aiemmin tai myöhemmin.
Saunaa lämmitettäessä kannattaa kuitenkin vähentää löylyhuoneen ilmanvaihtoa esimerkiksi pienentämällä poistoilmanvaihtoa. Kausihuoltotyöt pähkinänkuoressa: Tarkista lämmitysjärjestelmän toiminta. Säädä termostaatit ja seuraa huonelämpötiloja. Oleskelutiloissa sopiva lämpötila on 20–22 astetta. Kytke ilmanvaihtolaitteesta viilennysasetus pois päältä ja lämmöntalteenotto päälle.
Yleisimmin pilkkeiden pituus on 25, 33 tai 50 cm. 25 ja 33 cm pituisia polttopuita käytetään yleensä saunan ja takkojen lämmittämiseen ja 50 cm pituisia polttopuita leivinuuneissa ja keskuslämmityskattiloissa. Polttohake: Polttoaineena käytettävää haketta voidaan nimittää polttohakkeeksi silloin kun se halutaan erottaa massateollisuuden hyödyntämästä puuhakkeesta.
HSY raportin perusteella yleisimmin puuta käytetään Vantaalla varaavissa takoissa tai puulämmitteisen saunan kiukaassa. Yleensä puulämmitys on toissijainen lämmitysmuoto. Pientaloista arviolta 95 prosentilla on tulisija. Viime vuosikymmeninä puun käyttömäärä on kasvanut Suomessa.
Kulutuksessa on huomioitu päälämmitysjärjestelmän energiankulutus ja sitä täydentävien muiden lämmitysmuotojen energiankulutus, mukaan lukien käyttöveden lämmitys ja saunat. Taulukossa 1 on esitetty asumisen jaoteltua energiankulutusta 2010...2014 (Tilastokeskus 2016/2).
1