Siirry sisältöön

25 hakutulosta

Tutustu kokonaisuudessaan rakennusten energiatehokkuutta koskevaan lainsäädäntöön ympäristöministeriön verkkosivuilla: Rakennusten energiatehokkuutta koskeva lainsäädäntö Lämmitysjärjestelmän valinta Lämmitysjärjestelmän valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota hankinta- ja käyttökustannusten lisäksi ympäristöystävällisyyteen, käytön vaivattomuuteen sekä energiakustannuksiin nyt ja
Talossa on vesikiertoinen lämmitysjärjestelmä. Viljanmaat ehtivät tehdä lämmitysjärjestelmän vaihdoksen jo ennen valtionavustuksen tuloa, mutta remontin kotitalousvähennykset he hyödynsivät.
Ilmalämpöpumppu tehostaa Ilmalämpöpumppu sopii energiatehokkaaksi tukilämmitysmuodoksi myös vesikiertoisen lämmitysjärjestelmän kanssa. Se voi toimia alkusyksystä ja loppukeväästä ainoana lämmittimenä ja muun ajan lämmitysjärjestelmän rinnalla, lukuun ottamatta kovimpia pakkasjaksoja.
Huolellisuus kannattaa lämmitysmuodon ja -laitteiden valinnassa Suurin osa avustuksen hakijoista on vaihtamassa öljylämmityksen ilma–vesilämpöpumppuun. Toiseksi suosituin on maalämpö. Näihin sekä kaukolämpöön vaihtaville on tarjolla 4 000 euron avustus, ja muihin ei-fossiilisiin lämmitysjärjestelmiin öljylämmityksen vaihtavat voivat saada 2 500 euron avustuksen.
; 7) määräajan paikallaan pysytettävät siirtokelpoiset rakennukset, joiden käyttötarkoitus ei siirron yhteydessä oleellisesti muutu; 8) rakennukset, joita käytetään hartauden harjoittamiseen ja uskonnolliseen toimintaan. 2§ Energiatehokkuuden parantamisen suunnittelu Rakennuksen korjaus- tai muutostyön taikka käyttötarkoituksen muutoksen energialaskennassa, laskentatyökalun valinnassa
valinnassa: helppous, mukavuus ja edullisuus näyttävät olevan tärkeimpiä lämmitysjärjestelmän valintaan vaikuttavia seikkoja.
Parannusehdotus näille molemmille alueille on rakennusmateriaalien valinta. Puurakentamista voisi edistää vahvemmin ja lisätä sen painoarvoa suunnittelussa.
Tehostamistoimien valintaan ja mitoitukseen tarvitaan hyvät lähtötiedot kulutuksesta ja sen jakautumisesta. Energiayhtiön tarjoama tuntikohtainen kulutustieto ja sen analysointi antavat hyvän pohjan, mikäli esimerkiksi lämmityslaitteiden mittarointiin ei haluta mennä.
Tässä esimerkkikohteessa vaihtui kylpyhuoneen termostaatti Energiatehokkaimman käytön onnistumiseksi on löydettävä mahdollisimman alhaiset käyttöajan ja poissaolon lämpötilatasot sekä oikeat valinnat aikaohjaukseen. Näiden asettelu ei todennäköisesti onnistu yhdellä kertaa vaan lämpötiloja ja aikoja on hienosäädettävä matkan varrella.
Lämmitysjärjestelmien kustannusten laskenta hankintahinnat ostoenergian määrä ja hinta kiinteät perusmaksut hinnan kehitys tulevaisuudessa laskentakorko huolto- ja korjauskustannukset www.lammitysvertailu.eneuvonta.fi Tehtäviä Paljonko kotonasi kuluu energiaa vuodessa? Paljonko siitä kuluu lämmitykseen?