Siirry sisältöön

33 hakutulosta

2.6.1 Ilmanvaihdon energiatehokkuus varmistetaan rakennuksen käytön kannalta tarkoituksenmukaisilla keinoilla tinkimättä terveellisestä, turvallisesta ja viihtyisästä sisäilmastosta. 2.6.1.1 Koneellisen tulo- ja poistoilmajärjestelmän ominaissähköteho saa olla enintään 2,0 kW/(m³/s).
S U O M E N R A K E NTA M I S M Ä Ä R ÄY S K O KO E L M A Energiatehokkuus Rakennuksen energiankulutuksen ja lämmitystehontarpeen laskenta Esipuhe Ympäristöministeriö julkaisee Suomen rakentamismääräyskokoelmassa rakennuksen energiankulutuksen ja lämmitystehontarpeen laskentaa koskevan ohjeen, käytettäväksi 1.1.2018 voimaantulevien energiatehokkuussäädösten soveltamisen tukena.
Energiatodistusten laatijoiden ajankohtaispäivä Jukka Väätänen Lämpöpumput ja energiatehokkuus 2019-05-22 Lämpöpumput ja energiatehokkuus 2019-05-22 Lämpöpumput ja energiatehokkuus 2019-05-22 Lämpöpumput ja energiatehokkuus 2019-05-22 Vinkki e-luvun laskentaan • NIBE F470 ja F750 + SAM ominaisuudet laskentapalvelussa 2019-05-22 Käyttöönoton vaikutus energiatehokkuuteen Käytönopastus
Basic terms and criteria for specifying lighting requirements, Suomen standardisoimisliitto SFS, 2012 SFS-EN 15193 Rakennusten energiatehokkuus.
Uudisrakentamisen nykykäytäntö vastaa jo tilannetta Olemassa olevat rakennukset: Suomessa termostaattisia patteriventtiilejä paljon käytössä, lämmönkehittimen määritelmästä johtuen ei tarvitse edellyttää kaukolämpökohteisiin, ellemme näin halua • Teknisten järjestelmien muutoksissa energiatehokkuus on arvioitava, dokumentoitava ja tiedot annettava omistajalle • Mahdollisesti ei muuta
Energiatehokas jakelukeskus Syksyllä 2018 Järvenpäähän valmistuneen Lidlin jakelukeskuksen energiatehokkuus on viety huippuunsa. Jakelukeskuksessa pilotoidaan energiaratkaisuja, jotka ovat poikkeuksellisia Suomen ja jopa maailman mittakaavassa. Jakelukeskuksesta kolmasosa on kylmätiloja.
Suunnittelussa on huomioitava energiatehokkuus ja rakenteiden kosteuskäyttäytyminen sekä vanhojen ja uusien rakenteiden yhteistoiminta, talotekniikka mukaan lukien. Suunnittelu- ja hankintasopimuksilla vaikutetaan suunnittelun ja toteutuksen laatutasoon.
Tarvekartoitus Energian säästö ja energiatehokkuus Esimerkkejä tarpeista • Rakennuksen lämmitys- ja sähköenergian liian suuren kulutuksen pienentäminen • Kiinteistöön halutaan omaa uusiutuvan energian tuotantoa ja sen käyttöä ohjaava automaatiota • Veden käyttöä halutaan järkevöittää Tarpeet omassa taloyhtiössämme: Kiinteistön ylläpito ja toimintahäiriöiden havaitseminen Esimerkkejä
Kauimmaisella rakennuksella on täten tässä suhteessa heikoin energiatehokkuus.”