Siirry sisältöön

77 hakutulosta

Yhtä oikeaa vaihtoehtoa ei ole, vaan valinta on tehtävä aina kohteen sekä kohteen energiankäytön ja tarpeiden mukaan. Monesti investointikustannuksiltaan kalliimpi vaihtoehto tuo pienemmät energiakulut ja päinvastoin. Lämmitystapavaihtoehtojen vertailua voi tehdä Motivan lämmitystapojen vertailulaskurilla ja näin saada käsitystä investoinnista ja tulevista energiakuluista.
. – Tuomo Hurri, Sulzer Pumps Finland Oy Karhulan valimon uunikapasiteetti: 3 isoa ja 4 pientä maakaasukäyttöistä uunia, 3 sähköuunia Käyttölämpötilat: kaasu-uunit: n. 1100 °C, sähköuunit: 300-600 °C Lämpökäsittelyn kesto: 12 tunnista aina kolmesta kuuteen vuorokautta Uunien käyttö: uunit käytössä ympäri vuorokauden, viitenä päivänä viikossa Näin sulzer tehostaa uuniensa energiankäyttöä
On myös huomioitavaa, että esimerkiksi puutuoteteollisuuden pölynpoistoratkaisuissa suodatettu ilma saatetaan palauttaa takaisin tuotantotilaan, mikä onkin energiankäytön kannalta järkevää. Ilmaa saatetaan myös suodattaa 1 kierrättämällä ilmaa erillisten suodatinlaitteiden läpi.
Liitteessä esitetään myös kohteen nykyinen energiankäyttö, energiakustannukset sekä ulkoistetut ja kunnallistekniset liitynnät. Kohteeseen on mahdollista tutustua paikan päällä pp.mm.vvvv kello xx tai erikseen kohdassa 2 mainitun yhteyshenkilön kanssa sovittavana ajankohtana.
.................................................... 3  Sisällysluettelo ........................................................................................................................................ 4  1  2  3  4  5  4 Johdanto......................................................................................................................................... 5  1.1  Energiankäyttö
Energiankäytön tehostamiseksi ja öljystä luopumiseksi kiinteistöjen omistajille annetaan toimenpide-ehdotuksia esimerkiksi kiinteistökatselmuksen sekä lämpökamerakuvausten avulla. Laajemmille ryhmille järjestetään maksuttomia infotilaisuuksia vaihtoehtoisista energiamuodoista sekä energiatehokkuutta lisäävistä toimenpiteistä.
Kuvassa 39 on esitetty leipomouunin epäsuoran ja suoran lämmityksen vaikutus sen energiankäyttöön. Kuva 39.