Siirry sisältöön

74 hakutulosta

Oheisille sivuille on koottu Tilastokeskuksen julkaiseman aineiston pohjalta keskeisiä Suomen energiankäyttöön liittyviä tietoja.
Kulutusjoustolla voidaan: pienentää hetkellistä käyttöä, siirtää käyttöä toiseen ajankohtaan, jolloin tehoa on saatavilla paremmin, halvemmin ja vähäpäästöisemmin, sekä optimoida energiankäyttöä todellisen tarpeen mukaiseksi, mikä johtaa laajempaan energiansäästöön. Kulutusjoustoa kutsutaan myös kysyntäjoustoksi. Mitä hyötyä kulutusjoustosta on kuluttajalle?
Atria – hyvää ruokaa resurssiviisaasti Atria tehostaa jo nyt hyvällä tasolla olevaa raaka-aineiden hyödyntämistä ja muun muassa veden- ja energiankäyttöä. Atria – kätevämpi, toimivampi ja vastuullisempi jauhelihapakkaus Atria kehittää innovatiivisesti tuotteidensa pakkausratkaisuja materiaalitehokkaammiksi ja ruokahävikkiä vähentäviksi.
Tehokkaalla energiankäytöllä yritykset kokivat saavuttavansa tuotannollisia ja toiminnallisia etuja. Pienentyneet energiakulut parantavat liiketoiminnan tulosta ja yrityksen kilpailukykyä. Energiatehokkuus on myös erottamaton osa yritysvastuuta ja tärkeä keino vähentää toiminnan ilmastovaikutuksia.
Älyindikaattorin arvo vaihtelee välillä 0–100 %; indikaattorin korkea arvo kertoo siitä, että: rakennuksen energiankäyttö on joustavaa ja sitä voidaan mukauttaa tarjonnan mukaisesti rakennus kykenee varastoimaan energiaa eri tavoin rakennuksen ylläpidossa on mahdollista hyödyntää järjestelmien keräämiä tietoja olosuhteet rakennuksen käyttäjälle pysyvät hyvinä.
Tukea ja rahoitusta tarvitaan myös uusien tuotteiden ja palveluiden kehittämisessä, jotka osaltaan sekä tukevat esim. yritystoiminnan kasvua mutta edistävät myös esim. uusiutuvan energiankäyttöä tai energiamurrosta. Tutkimus: Tutkimusta viedään eteenpäin harkittujen teoria- ja aineistovalintojen kautta, joten teoria on tutkimuksen selvityksestä erottava tekijä.
Tulevia rahoitushakuja EU Horisontti -ohjelman Tehokas, kestävä ja inklusiivinen energiankäyttö teeman haut avautuvat 17.9.2024 ja hakuaika päättyy 21.1.2025. Ruokaviraston seuraava tukikierros yksityis- ja julkisoikeudellisille yhteisöille luonnonvara - ja ilmastoyhteistyöhankkeisiin sekä yleishyödyllisiin ympäristö- ja ilmastoinvestointeihin on avoinna 1.10.2024–31.1.2025.
Liitteessä esitetään myös kohteen nykyinen energiankäyttö, energiakustannukset sekä ulkoistetut ja kunnallistekniset liitynnät. Kohteeseen on mahdollista tutustua paikan päällä pp.mm.vvvv kello xx tai erikseen kohdassa 2 mainitun yhteyshenkilön kanssa sovittavana ajankohtana.
Lämmityksen ja ilmanvaihdon lisäksi taloyhtiön kannattaa kiinnittää muihinkin olosuhteisiin tai energiankäyttöön vaikuttavien tekijöiden, kuten ikkunoiden ja ovien tiivisteiden kuntoon, käyttövesiverkoston toimintaan sekä hanojen virtaamiin.
Lämmityksen ja ilmanvaihdon lisäksi taloyhtiön kannattaa kiinnittää muihinkin olosuhteisiin tai energiankäyttöön vaikuttavien tekijöiden, kuten ikkunoiden ja ovien tiivisteiden kuntoon, käyttövesiverkoston toimintaan sekä hanojen virtaamiin.