Siirry sisältöön

8 hakutulosta

Testaa toiminta Lämmityskauden alkaessa on kesäsulkujen avauksen lisäksi testattava pattereiden ja termostaattien toiminta kiertämällä niitä ääriasennosta toiseen ja tunnustelemalla alkavatko patterit lämmetä. Huonelämpötiloja kannattaa mitata läpi lämmityskauden ja tarkastaa lukemat lämpömittarista.
Paksut verhot ja huonekalut kannattaa siirtää pois patterien edestä, jotta lämpö pääsee leviämään tasaisesti huoneeseen. Vanhat heikosti toimivat patteritermostaatit ja -venttiilit kannattaa vaihtaa uusiin. Markkinoilla on ohjelmoitavia älytermostaatteja, joiden avulla voi asettaa patterin tavoittelemaan eri lämpötilaa eri kellonaikoina.
Vanhoissa kohteissa toteutuneet kulutukset ovat termostaateilla noin 10 - 15 % pienmmät kuin patterin yhteydessä olevilla termostaateilla ja jos on säätöjärjestelmä, niin kulutukset ovat todellisuudessa 25-35 % pienemmät kuin pattereiden yhteydessä olevilla termostaateilla. Vastaus: Termostaatin sijaintia ei oteta laskennassa huomioon. 
Jatkuva säätö termostaattiventtiileillä (asetettu lämpötila, muuttuva virtaama) 3.
Jatkuva säätö termostaattiventtiileillä (asetettu lämpötila, muuttuva virtaama) 3.
Lämmönjakelujärjestelmän lämmöntarpeeksi saadaan edellä esitetyillä arvoilla D5/2012 kaava 6.1 (55) koko vuosi Lämmitysjärjestelmän hyötysuhde tarkoittaa tässä tapauksessa patterista huoneilmaan siirtyvän lämpöenergian suhdetta lämmönjakojärjestelmään syötettyyn lämpöenergiaan.
Laskentatavasta (ohjelmasta) riippuen ilmastointikoneen jäähdytyspatterin käyttämä vuotuinen jäähdytysenergia sisältää jäähdytyspatterilla tapahtuvan ilman kosteuden kondensoitumiseen tarvittavan jäähdytysenergian (märkä patteri) tai ei sisällä sitä (kuiva patteri). Tämä täytyy huomioida taulukon 9.1 häviökertoimien käytössä.
1