Siirry sisältöön

37 hakutulosta

31.3.2020 9.00 Kauniaisissa harkinnassa aurinkoenergia ja lämpöpumput Kauniaisten uusiutuvan energian kuntakatselmus valmistui joulukuussa 2019. Sen mukaan merkittävin uusiutuvan energian potentiaali Kauniaisissa vaikuttaisi olevan aurinkoenergian ja erilaisten lämpöpumppujen lisäämisessä.
13.11.2020 8.00 Lisää lämpöpumppuja ja aurinkoenergiaa Inkooseen Uudellamaalla sijaitsevan Inkoon kunnan omistamissa rakennuksissa pääasiallinen lämmitysmuoto on kaukolämpö, jonka hiilidioksidipäästöt Inkoossa ovat pienet.
Katso myös sivu: Lämpöyrittäjyys Motivan opas Lämpöpumppujen hankintaopas – kunnat ja taloyhtiöt Julkaistu: 2018 Laajuus: 38 sivua Lämpöpumpuilla saavutetaan merkittäviä taloudellisia säästöjä sekä ympäristöhyötyjä monenlaisissa kiinteistöissä. Lämpöpumppujen asentaminen taloyhtiöihin on yleistynyt viime vuosina.
Tämä hyödyttää suoraan lämpöpumpulla energiansa tuottavaa, sillä lämpöpumppuja voidaan käyttää apuna energian varastoinnissa niinä hetkinä, kun kysyntää on vähän. Lämpöpumppujen varastoimaa energiaa voidaan puolestaan ottaa käyttöön silloin, kun energian hinta on korkealla eli kysyntä suurta. Kysyntäjousto avaa lisää säästömahdollisuuksia lämpöpumpun omistajalle.
Soveltuuko lämpöpumppu kiinteistöömme? Lähes jokaiseen kiinteistöön sopii joku lämpöpumppu. Joissakin kiinteistöissä käytetään 2-3 lämpöpumpputyyppiä eri tarkoituksiin (esimerkiksi jäähdytykseen, poistoilman lämmöntalteenottoon ja tilojen lämmitykseen).
Lämpöpumppujen yhteydessä usein on kyse hybridijärjestelmistä. Hybridijärjestelmissä energiaa otetaan ensin lämpöpumpuista, ja kun lämpöpumpun kapasiteetti ei riitä, otetaan lämpöä muista lähteistä. Yleensä lämpöpumpun pieni alimitoitus eli osatehomitoitus johtaa taloudellisimpaan lopputulokseen. Tällöin kovilla pakkasilla käytetään takkaa tai sähkölämmitystä apuna.
suurin sallittu käynnistysvirta ja sähköjärjestelmän koko, jolla lämpöpumppuratkaisun toimivuus on taattava lämpöpumppujen suurin sallittu kylmäainemäärä (vuositarkastusvaatimus).
Jokinen on toiminut taloyhtiön hallituksessa vuodesta 2014 ja puheenjohtajana vuodesta 2016. ”Halusimme etsiä toimenpiteitä, jotka kannattavan energiansäästön lisäksi parantaisivat yhtiön soveltuvuutta lämpöpumpuille, joiden hyötysuhde on parhaimmillaan tuotettaessa matalalämpöistä vettä.
Kuntakohtaista tietoa lämpöpumpuista ei ole tilastoitu, mutta Jämsässä kannattaisi jossain vaiheessa kartoittaa lämpöpumppujen todellinen tilanne kaupungissa. Lämpöpumppujen etuina ovat tyypillisesti edullisempi energia, joka vaihtelee riippuen tyypistä ja hyötysuhteesta, ja lämmitysjärjestelmän vaivattomuus.