Siirry sisältöön

16 hakutulosta

Kiinteistöjen energiankäytön tehostamiseksi voi myös harkita esimerkiksi energiapalveluyrityksen tarjoaman ESCO-palvelun käyttämistä silloin, kun se on energiaa säästävien ratkaisujen tekemiseksi esim. rahoitusjärjestelyjen vuoksi tarpeellista tai tarkoituksenmukaista.
Julkiselta sektorilta odotetaan tiennäyttäjän roolia energiankäytön tehostamisessa. ESCO-palvelu on varteenotettava tapa parantaa energiankäyttöä sekä uudistaa energiateknisiä järjestelmiä tehokkaiksi.
Alueen kiinteistöjen lämmityksen energiankäyttö (2016) 19 Lämmitysenergian lähteet GWh/vuosi 3% 21 % 29 % 23 % 24 % Kaukolämpö Öljy Sähkö Puu Maalämpö KUVA 11. Jämsän alueen kiinteistöjen lämmityksen energialähteet Öljylämmitystä käytetään rakennustilastojen mukaan Jämsässä asuinrakennuksissa, etenkin pientaloissa (40 % lämmitettävistä neliöistä).
Sen tavoitteena on korjausrakentamisen ja kiinteistöjen kunnossapidon osaamisen, luotettavuuden ja arvostuksen nostaminen kokonaisuutena.
Alueen kiinteistöjen lämmityksen energiankäyttö (2015) 1% 29% 27% Kaukolämpö Öljy Sähkö Puu Maalämpö 17% 27% KUVA 9. Alueen kiinteistöjen lämmityksen energialähteet Öljylämmitystä käytetään rakennustilastojen mukaan Pihtiputaalla asuinrakennuksissa (63 % öljyn kulutuksesta), etenkin pien- ja rivitaloissa, sekä liike-, toimisto- ja teollisuusrakennuksissa (26 % kulutuksesta).
Tavoite lasketaan liittymishetkellä käytössä olevasta normaalia toimintaa edustavan kalenterivuoden energiankäytöstä. Tavoite vuodelle 2025 vastaa 7,5 % liittyjän energiankäytöstä ja tavoite vuodelle 2020 vastaa 4 % liittyjän energiankäytöstä.
Alueen kiinteistöjen lämmityksen energiankäyttö (2014) 2% 5% 14% Kaukolämpö Öljy Sähkö Puu 16% 63% Maalämpö KUVA 9. Alueen kiinteistöjen lämmityksen energialähteet Alueen rakennuskannasta noin 64 % on asuinrakennuksia, joista 25 % on pientaloja. Kerros- ja rivitaloista valtaosa lämpiää kaukolämmöllä.
Varsinainen katselmus käynnistyi tuotantolaitoksen yhteyshenkilöiden kanssa pidetystä aloituskokouksesta, jossa käytiin läpi tehtaan toimintoja ja niiden energiankäyttöä.
Työpaja kannattaa järjestää, kun energiakatselmoijalla on riittävä näkemys ja tuntemus kohteen energiankäytöstä ja sen nykytilasta. Työpajassa on hyvä käydä systemaattisesti läpi vähintään tyypillisten pääkohteiden energiankäytön nykytilanne, ongelmat ja tunnistetut kehitystarpeet.