Siirry sisältöön

210 hakutulosta

Lämpökerroin kuvaa hyötysuhdetta Lämpöpumpun hyötysuhdetta kuvaa lämpökerroin, joka kertoo kuinka paljon enemmän lämpöä laite tuottaa verrattuna sen kuluttaman sähkön määrään. Jos lämpöpumpun lämpökerroin on esimerkiksi 3, on laitteen hyötysuhde 300 prosenttia. Tuolloin lämpöpumppu tuottaa lämpöä 3 kWh jokaista siirtotyöhön käyttämäänsä 1 kWh:n sähkötehoa kohti.
Sähkön pientuotanto Pienimuotoisen sähköntuotannon teho on tyypillisesti muutamia kymmeniä tai satoja kilowatteja tai korkeintaan muutamia megawatteja. Sähkömarkkinalain pienimuotoisen sähköntuotannon määritelmässä pientuotanto on alle 2 MVA. Tuulivoima Tuulivoiman tuotantoon soveltuvia alueita on rannikoilla, merialueilla, tuntureilla ja monin paikoin myös sisämaassa.
. • Tuella kompensoidaan päästökaupasta sähkön hintaan aiheutuvia välillisiä kustannuksia tietyille energiaa paljon käyttäville toimialoille. • Sen tavoitteena on ehkäistä hiilivuotoriskiä, turvata teollisuuden kustannuskilpailukykyä ja ohjata toiminnanharjoittajia kehittämään teollista tuotantoaan hiilineutraalimmaksi. • Vuoden 2022 lisätalousarviossa sähköistämistuelle on myönnetty
Vuorottaislämmitys sähköllä ja puulla Sähkö poikkeaa polttoaineista siinä, että sitä ei voi varastoida. Sitä on tuotettava samalla hetkellä kun sitä käytetään. Suomessa sähkön kulutus vaihtelee voimakkaasti vuodenaikojen mukaan. Sähköntuotantokoneiston mitoittaminen kuormitushuippujen mukaan nostaa sähkön hintaa.
Lataushybridiä voidaan ajaa enemmän verkosta ladatulla sähköllä, koska moottori ei käy turhaan.
Pienvesivoima Pienvesivoimalla voi olla alueellista merkitystä, sillä se voi parantaa muun muassa paikallista sähkön saantivarmuutta. Kiinnostusta pienvesivoimaan lisää se, että ilmastonmuutoksen torjumiseksi fossiilisten polttoaineiden tilalle tarvitaan korvaavia energialähteitä. Myös hajautetun energiantuotannon näkökulmasta pienvesivoima on myönteistä.
Lisätietoa maatalouden investointituista Ruokaviraston verkkosivuilta: Maatalouden investointituet Uusiutuvalla energialla tuotetulle sähkölle maksettiin tuotantotukea niin sanottuna syöttötariffina vuosien 2011 ja 2021 välillä.
Tällöin höyryn paine alentuu turbiinisiivistössä eikä paineenalennusventtiilissä, jolloin turbiinin akselille kytketty generaattori tuottaa sähköä. Näin voidaan siis paineen alentamisessa vapautuvalla energialla kehittää sähköä.
Muut energialähteet Etanolin, metaanin (maa- ja biokaasu) ja sähkön lisäksi on olemassa muita energiavaihtoehtoja. Nestekaasu on niistä maailmalla yleisin, mutta Suomessa peritty ylimääräinen polttoainemaksu on estänyt sen yleistymisen meillä. Vety on parhaimmillaan polttokennoautojen voimanlähteenä, mutta se sopii periaatteessa myös polttomoottoriin.
Katselmuksissa havaitut säästömahdollisuudet Motiva-mallin mukainen energiakatselmus löytää keinot vähentää lämmön-, sähkön- ja vedenkululutusta. Monet investoinnit maksavat itsensä nopeasti takaisin alentuneina energiakustannuksina, osa jo ensimmäisen vuoden aikana.