Siirry sisältöön

109 hakutulosta

Energiatehokkuus on kustannustehokkain keino saada aikaan päästövähennyksiä. Vaikka energiamurros vie meitä kohti hiilineutraalia energiantuotantoa, energiansäästön ja kulutusjouston tärkeys kasvavat. Katso, mitä energiatehokkuustyöllämme saatiin aikaan vuonna 2019 >> Palaa otsikoihin
Takaisin Teollisuuden uunit ja energiatehokkuus Julkaisun kieli Suomi Laajuus 23 sivua Julkaisuvuosi 2015 Lataa Teollisuuden uunit ja energiatehokkuus Kuvaus Haukkaako uuni suurimman osan tuotantonne energiankäytöstä ja aiheuttaa mittavan energialaskun? Ohjaatteko uunin hukkalämmön ja kuumat savukaasut hyödyntämättöminä taivaalle?
22.6.2020 10.00 Energiatehokkuus ylös ja kustannukset kuriin säästötakuulla Parantamalla ilmanvaihtoa, uudistamalla kiinteistöautomaatiota ja panostamalla esimerkiksi energiatehokkaaseen valaistukseen saadaan säästöjä monessa kiinteistössä.
TEOLLISUUDEN UUNIT & ENERGIATEHOKKUUS Haukkaako uuni suurimman osan tuotantonne energiankäytöstä ja aiheuttaa mittavan energialaskun? Ohjaatteko uunin hukkalämmön ja kuumat savukaasut hyödyntämättöminä taivaalle? Kun tehostatte uunin energiankäyttöä, kulut ja päästöt vähenevät sekä toiminnan kannattavuus lisääntyy.
Näin myös esimerkiksi suunnitteluhankinnassa kelpoisuusvaatimukseksi voi asettaa tietyn tason energiatehokkuus- tai uusiutuvan energian osaamisen.
Useamman vuoden ponnistus on auttanut ymmärtämään millaisista tekijöistä uunien energiatehokkuus koostuu. Hyvät palamisolosuhteet ovat edellytys energiatehokkuudelle ja tästä syystä säädöt ovat kohdistuneet palamisolosuhteiden parantamiseen.
RAKENTEELLINEN ENERGIATEHOKKUUS KOR JAUSRAKENTAMISESSA O p as Tuomo Ojanen Esa Nykänen Kari Hemmilä Tiiv is telmä Tässä oppaassa esitetään asuinrakennusten rakenteiden korjausrakentamisessa huomioon otettavia asioita. Tavoitteena on selkeyttää korjausten yhteydessä tehtävän rakenteellisen energiatehokkuuden parantamisen hyötyjä.
Rakennusten energiatehokkuus on kehittynyt vuosikymmenten aikana ja ero uusien ja vanhojen pientalojen energiankulutuksen välillä on kasvanut. Olemassa olevan talon energiankulutusta ja energiakustannuksia voidaan pienentää merkittävästi jopa ilman isoja rakenteellisia uudistuksia.
. – Energiatehokkuus on se ensimmäinen kuntoon laitettava asia tiellämme kohti vähähiilistä yhteiskuntaa. Toki siinäkin on pidettävä sopiva balanssi uusiutuvan energian kanssa, Väisänen toteaa.
Rakenteiden ilmatiiveys ja energiatehokkuus 4.1 Rakennusten energiatehokkuus Rakennusten energiatehokkuuden keskeisimpiä tekijöitä ovat lämmöneristeiden määrä ja rakenteiden ilmatiiveys sekä talotekniikan oikeanlainen toiminta. Lämmöneristeen määrä on nykyään ulkoseinissä noin 200 millimetriä ja yläpohjissa noin 400 millimetriä mineraalivillaa.